CROPIX: Damjan Tadic / CROPIX

UMIROVLJENICI, PRIČEKAJTE JOŠ MALO! Objavljeno kada kreće isplata jednokratne novčane pomoći

Autor: Dnevno.hr

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) je objavio kako će sutra 15.223 umirovljenika primiti jednokratnu novčanu pomoć radi ublažavanja posljedica rasta troškova života. To uključuje one kojima se uz hrvatsku mirovinu isplaćuje i mirovina iz inozemstva.

Jednokratnu novčanu pomoć dobiti će korisnici koji primaju mirovinu iz inozemstva (uz onu koju su ostvarili u Hrvatskoj) i neki koji spomenutu pomoć nisu dobili u prosincu prošle godine.

U ožujku je za isplatu jednokratne novčane pomoći izdvojeno 1.447.729 eura iz državnog proračuna. Pomoć radi ublažavanja posljedica inflacije dobit će i umirovljenici koji su do kraja prošle godine ostvarili pravo na hrvatsku mirovinu.

Riječ je o korisnicima koji su do 28. veljače HZMO-u trebali dostaviti dokaz o neto iznosu mirovine za prosinac 2022. koju je isplatio inozemni nositelj osiguranja ili izjavu da ne primaju inozemnu mirovinu (u slučaju korisnika koji su u prethodnoj godini ostvarili hrvatsku mirovinu).

 

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.