screenshot: N1

Ukinuta je zabrana rada nedjeljom, ali…: ‘Ako netko bude radio ovu nedjelju, bit će sankcioniran!’

Autor: dnevno

Gostujući u emisiji “U mreži Prvog” na Hrvatskom radiju predsjednik Saveza samostalnih sindikata Mladen Novosel rekao je, govoreći o ukidanju zabrane rada nedjeljom, da trgovački centri ove nedjelje ne bi smjeli raditi.

“Ako se poštuje Zakon o radu, ovaj vikend ne bi trebali raditi jer se raspored mora najaviti tjedan dana unaprijed. Ako netko ne želi poštivati Zakon o radu, onda to podliježe sankcijama”, smatra Novosel.

Izvršni direktor Glasa poduzetnika Dražen Oreščanin smatra da će to ovisiti o dogovoru poslodavca sa zaposlenicima, odnosno da će neki ipak početi raditi.

“Udruga UGP ima svoj program koji ima 4 postulata. Prvo je više rada i tražimo da država na svaki mogući način omogući da se što više radi i što više privređuje. Ako netko želi raditi nedjeljom, neka radi, ako ne želi, neka ne radi.”, poručio je Oreščanin.

Posebni savjetnik premijera Zvonimir Savić govoreći o zabrani rada nedjeljom rekao je da je to bila epidemiološka mjera za jednokratnu upotrebu i da se ne bi osvrtao na nju.

“Moram reći da od prosinca postoji kontinuitet razgovora, gdje smo na razini sindikata, i mi i Hrvatska udruga poslodavaca, naravno svatko posebno, razgovarali s Ministarstvom gospodarstva o pokušaju reguliranja rada u trgovinama nedjeljom i blagdanima”, rekao je Savić, dok je Novosel napomenuo da sindikati nikad nisu bili za zabranu rada nedjeljom te da nema niti jedan razlog da vlada ne pusti sada u javnu raspravu Zakon o radu nedjeljom, a predizborno vrijeme smatra idealnim za to.

UKIDA SE ZABRANA RADA NEDJELJOM Jedna osoba preminula, drugi dan za redom nemamo novih oboljelih




Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.