UHIĆENI PREVARANTI IZ REGIJE: Osmisli sistem kojim su građanima EU ukrali 60 milijuna eura!

Autor: Dnevno

Filmska pljačka nevjerojatnih razmjera dobila je svoj epilog prekjučer u Beogradu. Uhićena su petorica Beograđana zbog sumnje da su zajedno sa sučesnicima iz Bugarske, Austrije i Njemačke trogovali lažnim vrijednosnim paprirma, dionicama i tako prevarili nekoliko tisuća građana Europske unije za više od 60 milijuna eura. 

Osumnjičeni  Z. M. (37), M. B. (36), F. I. (31), S. Š. (49) i A. Đ. (26) tereste se i za pranje novca. Uhićeni su u Odjelu za suzbijanje visokotehnološkog kriminala u suradnji s Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal te policijom i tužilaštvima Njemačke, Austrije i Bugarske.

Kako se sumnja, uhićena grupa je duže vremena činila složene financijske prevare pomoću računalne mrežne platforme za trgovinu lažnim burzovnim instrumentima plaćanja. Također, falsificirali su kretanje cijena dionica putem lažnih agenata brokera, koji su radili u telefonskim centrima za pozivanje oštećenih. Istražitelji sumnjaju da su na taj način, navodili građane širom EU da uplate što veće iznose novca na ime lažne kupoprodaje dionica.

Oštećeni su uplaćivali veće svote novaca, a osumnjičeni su im nakon nekog vremena rekli da su njihove dionice posve izgubile vrijednost, a oštećeni uložena sredstva. Na taj način prevarili su građane EU za više od 60 milijuna eura, a točan iznos još se utvrđuje, donosi Blic.rs. 

TKO SU MISTERIOZNI ČLANOVI ‘PINK PANTHERA’? Kriminalno ‘bratstvo i jedinstvo’ s Hrvatima u glavnim ulogama




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.