Screenshot/sukob kosovske policije i srpskih terorista

Uhićen Srbin koji je orkestrirao teroristički napad

Autor: Dnevno.hr

MUP Srbije je priopćio kako su izvršili pretres stana i drugih prostorija u vlasništvu Milana Radoičića kojem je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Dodaje se da je pretres obavljen danas, kao i da je “isti je uz kaznenu prijavu priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu”.

Sada već bivši podpredsjednik Srpske liste je u subotu, 30. rujna, već bio u policiji gdje se, kako je priopćeno, odazvao pozivu državnih organa Republike Srbije.


Vučić priprema nešto opasno: ‘Doći će do novog rata na Balkanu’

“U pratnji svog odvjetnika, pristupio je u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi u dao izjavu na okolnosti tragičnog događaja u mjestu Banjska, rano ujutro u nedjelju”, navedeno je u priopćenju MUP od prije tri dana.

‘Osobno sam obavio sve pripreme’

Dan prije informativnog razgovora, Goran Petronijević, Radoičićev odvjetnik, održao je konferenciju za medije gdje je, između ostalog, pročitao njegovo pismo javnosti.

Radoičić je u njemu, između ostalog, rekao da je “zajedno sa mojim sunarodnjacima sa Kosova i Metohije 24. septembra došao na sjever Kosova i Metohije, u predjelu Banjske, a razlog našeg dolaska bio je da ohrabrimo naš narod u pružanju otpora teroru režima Albina Kurtija, i da stvorimo uvjete za ostvarenje sna o slobodi”.

Osobno sam obavio sve pripreme za obranu od okupatora, a ovaj čin nije imao nikakve veze sa mojim političkim angažmanom. Nisam o ovome obavijestio nikoga jer smo već duže vrijeme imali različite stavove po pitanju otpora Kurtijevom režimu”, rekao je Radoičić u izjavi.

Foto: Screenshot/YouTube

Pojasnio je i da “smo zato smo bili primorani da pokušamo da zaustavimo proganjanje srpskog naroda i da zaštitimo živote naših porodica i naših sugrađana”.
“Do stradanja policajca je došlo slučajno, nakon čega je počeo žestok okršaj s obje strane u kome su poginula naša trojica drugova, heroja koji su svoj život dali za slobodu i očuvanje Kosova i Metohije”, naveo je tada, i dodao da “neka bude svima jasno da nismo nikakvi teroristi, već borci za slobodu naroda”.

Burna noć u Banjskoj

Sukob između grupe Srba na čijem čelu je bio Radoičić, i kosovske policije, dogodio se sa subote na nedjelju. Tada je poginuo jedan kosovski policajac i trojica Srba, a jedna broj njih je i uhapšen.

Trojica Srba koji su tada poginuli, sahranjeni su u nedjelju.

 
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.