UHIĆEN NAPADAČ U HAAGU: Muškarac podrijetlom s Bliskog Istoka ili Sjeverne Afrike napao troje maloljetnika

Autor: Dnevno

Policija je u Haagu priopćila da je uhitila 35-godišnjeg beskućnika kojega sumnjiče za napad u petak poslijepodne. U priopćenju policije se navodi da osumnjičeni “nema stalno prebivalište”.

U napadu je ozlijeđeno troje maloljetnika, a sve se dogodilo u trgovini Hudson’s Bayu Grote Markt, glavnoj trgovačkoj četvrti.

Osumnjičeni je nakon napada pobjegao, a policija je područje blokirala. Izbodenim maloljetnicima liječnička pomoć je pružena u bolnici, nakon čega su otpušteni kući, priopćila je policija.

Detalja o samom uhićenju i osumnjičenom trenutno nema. Nacionalna televizija NOS izvijestila je nakon napada, pozivajući se na nekoliko izvora, da “trenutačno ništa ne upućuje na terorizam”

Napad se dogodio u dijelu grada u kojem građani odlaze u shopping i k tome još u vrijeme takozvanog “crnog petka”, odnosno na dan popusta. Uhićeni muškarac je podrijetlom s Bliskog Istoka ili Sjeverne Afrike, piše RT.

Napad se je dogodio par sati nakon napada u Londonu na London Bridgeu, gdje je terorist napao nožem petero ljudi ubivši dvoje. Napadača su svladali prolaznici do dolaska policije koja ga je zbog sumnji da ima eksplozivni prsluk upucala.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.