Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Ugledni HRT-ovac potpuno izgubio kontrolu pa navalio: ‘Ubit ću te, vjeruj mi, majmune glupi’

Autor: Dnevno.hr

Producent s HRT-a završio je na sudu nakon što je potpuno izgubio kontrolu u prometu dok je žurio na posao. Cirkus se odvio 16. prosinca oko 14 sati kada je jurio Zagrebačkom avenijom brzinom 100 km/h, a na putu mu se našao manji auto i vozač koji je, prema njegovom sudu, vozio presporo i nije mu dopustio da ga pretekne.

Kako doznaje Jutarnji list, 54-godišnji HRT-ovac se na sudu izjasnio da nije kriv, kao i da nije prijetio drugom vozaču suzavcem.


Žurio sam na posao na HRT. Ispred mene je išao manji auto tamnoplave boje i manjom brzinom s tim da je prelazio u lijevu traku pa mi nije dopustio da ga preteknem iako sam imao žmigavac i mogao je vidjeti moje namjere. Kad sam ga pretekao, zaustavio sam se, izašao van i otišao do tog vozača da ga upozorim da ne može na takav način voziti po cesti. Kako sam u autu imao upaljač za roštilj na plin, uzeo sam ga u ruku jer sam se malo preplašio. Tako da nije istina da sam imao suzavac”, rekao je u svoju obranu i priznao da je na čovjeka malo zagalamio jer mu je, tvrdi, prijetio.

Maja Sever se obrušila na HRT: ‘Ovo je novinar kojeg smo otjerali. A mi ćemo opet izabrati ekipu koja ovakve tjera’

Drugi je vozač pak pred sucem rekao da je tog dana bila gužva u prometu, kao i da je u retrovizoru vidio da producent vozi slalom.

“Najednom je bio paralelno sa mnom s moje lijeve strane i pokušao mi se ubaciti u traku tj. gurao me iako nije imao gdje. Nisam mogao stati jer je iza mene bilo puno vozila, a nisam htio riskirati da on naleti na mene. Zatim sam dalje vozio prema idućem semaforu i bio prvi u koloni. Prije toga sam potrubio tom vozaču da bi se on najednom stvorio iza mene. Stajao sam na crvenom semaforu, a iz auta iza mene izašao je muškarac, vikao i otvorio mi moja vrata te prijetio nekim sprejom“, prisjetio se.

‘Koga ti slikaš sine’

Potom ga je, tvrdi, molio da ga ostavi na miru, a kako je HRT-ovac postao agresivan, izvadio je mobitel i počeo ga snimati. Istu tu snimku kasnije je predao policiji, koja je imala što za vidjeti.

“Priđeš li mi bliže, ubit ću te! Priđeš li mi bliže… jesi čuo majmune glupi, glupane glupi. Ubit ću te, vjeruj mi. Ma sviraj ku*cu.”, birane su riječi kojima je počastio vozača.
No tu nije kraj žute minute…

“Koga ti slikaš sine, koga ti slikaš. Vidi ovo sine. Guraš me van, pi*ka ti materina, nemoj da te zbombam“. Uglavnom nakon salve psovki i prijetnji, producent se “ispuhao” i vratio u svoj auto.

Sud ga je na koncu kaznio sa 100 eura novčane kazne i 60 eura sudskih troškova, piše Jutarnji.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

 
 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.