fbpx

UDOMITELJI U SUZAMA! ŽUPNIKOVE RIJEČI PROBADAJU SRCE: ‘Njezin život nije bio uzaludan, i sam Bog je zaplakao nad tim nevinim bićem’

Autor: N.K

U četvrtak je na groblju u Novoj Gradiški u malom bijelom lijesu pokopana djevojčica Nikoll (2), žrtva nasilja u obitelji koja je nakon teškog premlaćivanja preminula na Uskrs u Klaićevoj bolnici u Zagrebu.

Malenu Nikoll ispratilo je mnoštvo ljudi, a među njima je bila i njezina udomiteljska obitelj te dio rodbine njene biološke obitelji. Roditelji su u zatvoru u Požegi.

Stotine ljudi hodalo je u povorci s bijelim ružama koje su naposljetku položene u grob.

Udomiteljska obitelj shrvana

U povorci su kao što smo već naveli, bili njezini udomitelji koji su o njoj skrbili dvije i pol godine od njezinog trećeg mjeseca života. S njima su bile i njihove biološke kćeri, a na tugu i suze nitko od prisutnih nije mogao suspregnuti.

Novoj Gradiski. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Od malene Nikoll dirljivim riječima oprostio se i požeški biskup Antun Škvorčević čiju je sažalnicu čitao župnik Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški, Marko Sanić.
“I Bog je zaplakao za Nikoll”

“Ona je na svoj način postala dio obitelji svakoga od nas. Nastanila se u našim srcima te joj u molitvi postajemo duhovno blizu. Njoj ne priliči osvetnička misao prema bilo kome, već ljubav prema svima koji su je voljeli”, pročitao je Sanić.

Biskup je između ostalog poručio kako “njezin život nije bio uzaludan, već značajan jer je na osobit način njezina bol, a sada i smrt mnoge povezala. Vjerujem da je tog Uskrsnog 4. travnja kada njezino tijelo nije moglo izdržati bol i sam Bog zaplakao nas svojim malim, nevinim stvorenjem”.

Novoj Gradiski. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Novoj Gradiski. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Novoj Gradiski. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Novoj Gradiski. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

 
Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.