fbpx
Foto: Unsplash

‘UBIT ĆU TE AKO PISNEŠ O OVOME!’ Suprugu u kuhinji hvatao za grudi i spolovilo, nakon čega ju je silovao

Autor: Dnevno.hr

Muškarac (42) nepravomoćno je na Županijskom sudu u Zagrebu osuđen na jedinstvenu kaznu od godinu i osam mjeseci zatvora zbog spolnog odnošaja bez pristanka i prijetnje. U ovom slučaju se radi o ponovljenom suđenju nakon što je prva oslobađajuća presuda ukinuta.

Žrtva, supruga optuženog 42-godišnjaka, je tijekom istrage i postupka dala tri iskaza, pri čemu ih je mijenjala.

U optužnici se navodi kako ju je njezin suprug u kuhinji često hvatao za grudi i spolovilo, te ju je protivno njezinoj volji skidao, odvlačio u sobu, gdje je onda protivno njenoj voli s njom imao seksualni odnos.


Policiju je pozvala žrtvina sestra, a kada su 20. siječnja 2020. policajci pozvonili na vrata njihovog zajedničkog stana, prema optužnici, 42-godišnjak je supruzi stavio ruke oko vrata i zaprijetio:

“Ubit ću te ako pisneš o ovome”.

‘Zašto je žrtva promijenila iskaz, zna ona’

Sudac Vjeran Blažeković je u obrazloženju presude rekao kako je utvrđeno da je 42-godišnjak kriv za djela za koja se tereti.

Žrtva je prvi iskaz na sudu dala  u siječnju 2021. i u njemu je u bitnim dijelovima ponovila sve iz prvog iskaza dok je u trećem iskazu u bitnom promijenila priču.

“Sve se ovo dogodilo zbog lažnih prijava moje sestre. Moglo je biti drugačije da sam odvažnija i da je on išao na psihijatrijsko liječenje”, rekla je supruga 42-godišnjaka u svom trećem iskazu dodavši kako je sve bilo u redu kad su oboje htjeli spolne odnose, no kada ona ne bi bila raspoložena suprug joj je bio izrazito uporan sve dok ona nije pristala.

Tada je rekla kako sve što se tada događalo danas drugačije tumači, te je sve nazvala igrom.
Njezino svjedočenje oslobodilo je 42-godišnjaka optužbi na prvom suđenju, no Visoki kazneni sud (VKS) je tu presudu ukinuo jer su smatrali da prvostupanjski sud nije adekvatno vrednovao i prijašnje iskaze.

“Sud je kao vjerodostojan uzeo iskaz dan na tužiteljstvu i prvi iskaz pred sudskim vijećem. A zašto je žrtva promijenila iskaz te koji su bili razlozi takvog njezinog ponašanja najbolje zna ona, a i vi”,  rekao je sudac 42-godišnjaku koji je u trenucima počinjenja kaznenog djela bio smanjeno ubrojiv, ali ne bitno.

 
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.