U Zadru osvanuo urnebesan turistički štand. Razumijete li o čemu je riječ?

Autor: MiMi

Nova turistička sezona polako počinje , a paralelno s njom i sezona prevoditeljskih i pravopisnih pogrešaka u propagandnim materijalima turističkih usluga koje nas nasmijavaju čitavo ljeto. Ove je godine sezona smijeha na račun takvih lapsusa otvorena sa stilom. Na društvenim mrežama ovih je dana osvanula fotografija sa zadarske rive i ostavila nas zbunjene.

Na fotki je žuti štand koji prodaje karte za brodske ekskurzije i to na egzotične lokacije poput Sirije, Turske, Italije, Kornata… Turisti mogu birati između dvije vrste tura, onu s delfinima, ili s kornatskim aligatorima.

Snalažljivi vlasnik štanda koji je vjerojatno smješten u blizini zadarskih morskih orgulja, jednostavno je riješio problem neprestanog zapitkivanja turista gdje se orgulje nalaze. Strelice pokazuju smjer gdje se nalaze ‘sea organs’, ili kako je preveo, ‘morski organi’. Da bi se dodatno osigurao od besmislenog zapitkivanja, vješti dizajner jasno je naznačio kako ovo nije turistički info pult.

Neki se nad ovom fotografijom zgražaju, drugi tvrde da je na njoj bez riječi sažeta definicija turizma u Hrvatskoj, treći pak misle da je sve dobra zafrkancija. Što vi mislite?

 




Autor:MiMi
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.