Ilustracija Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Učenici jedne srednje škole već danima sjedne u jaknama na nastavi: Ravnatelj reagirao na vrijeme, zašto se problem još nije riješio?

Autor: Sanja Plješa/Dnevno

Učenici Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci danima su na nastavi u jaknama jer u školi nema grijanja.

“Došlo je do dotrajalosti kotla centralnog grijanja koji je procurio i sad trebamo dobiti nove kotlove u roku petnaestak dana kako bi se sanacija grijanja izvršila”, rekao je Mato Džalto, ravnatelj škole.

Ravnatelj je osnivaču škole problem prijavio na vrijeme, objavio je Dnevnik.hr.

“Još ljetos se obratio, međutim, evo sada smo to uspjeli izrealizirati. Ovaj tjedan djeca su se trebala malo toplije obući i biti na nastavi”, rekla je Jadranka Mustapić-Karlić, pročelnica Odjela za obrazovanje i sport Vukovarsko-srijemske županije.

Roditelji se s ovim stavom ne slažu. Žele ostati anonimni, ali osnivaču škole poručuju: “Hladno je, teško je sjediti 7 ili 8 sati na mjestu, usto još zbog epidemioloških mjera mora se zračiti prostorija, znači to dodatno hladno bude ujutro, prijepodne. Jutra su hladna, ujutro bude, 2 ili 4 stupnja”.

“Ako je znanje bogatstvo, što je onda zdravlje?! Zdravlje je još veće bogatstvo”, poručuju roditelji.

Ovo je, nažalost, još jedan primjer gdje je sustav zakazao. Ako je ravnatelj ragirao još ljetos, što se čekalo?




“Mi smo mislili kao osnivači da će tijekom sljedećeg tjedna kvar se popraviti i da će grijanje profunkcionirati. Međutim, evo imamo spoznaje – to će potrajati nabava kotla iz Njemačke. I od ponedjeljka nastava će ići online do rješenja problema”, objasnila je Mustapić-Karlić i dodala da bi dio koji se očekuje iz Njemačke trebao stići za dva do tri tjedna.

A nadaju se i učenici da će se što prije vratiti u tople učionice.




Autor:Sanja Plješa/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.