FOTO JADRAN BABIC

U Splitu pronađeno tijelo Pavla Bulja, optuženog za ubojstvo Anđele Bešlić

Autor: Dnevno

Splitska policija zaprimila je jutros oko 1.50 sati dojavu da je u napuštenoj zgradi “Dalmacijavina” u Trajektnoj luci pronađeno mrtvo tijelo muške osobe.

Očevidom je utvrđeno da se radi o 63-godišnjem Pavlu Bulju iz sinjskog naselja Suhač, a na tijelu nisu nađeni nikakvi tragovi koji bi upućivali da se radi o nasilnoj smrti ili da ima bilo kakvih elemenata kaznenog djela, prenosi Slobodna Dalmacija.

Najvjerojatnije se, prema prvim rezultatima očevida, radi o zatajenju srca.

Pavao Bulj široj je javnosti postao poznat kada je zajedno sa svojim rođakom Ivanom Buljem bio optužen za sudjelovanje u nezapamćenom zločinu, za ubojstvo tada 16-godišnje djevojke Anđele Bešlić početkom ožujka 2002. godine. Ivan Bulj pravomoćno je osuđen na 22 godine zatvora dok je Pavao Bulj bio oslobođen optužbe za teško ubojstvo.

U ožujku 2005. godine, kada je objavljena prva oslobađajuća presuda, Pavlu je ukinut pritvor u kojem je proveo gotovo pune tri godine. Tužiteljstvo se zatim žalilo Vrhovnom sudu koji Pavla ponovno vraća u pritvor u siječnju 2006. godine i ukida njegovu oslobađajuću presudu te nalaže ponovno suđenje. Ponovnom oslobađajućom presudom 2007. godine ukinut mu je pritvor te je na slobodi dočekao pravomoćnost odluke.

Vrhovni je sud, oslobađajući Pavla Bulja, naveo kako je odlučujući značaj imala izjava njegovog rođaka Ivana koji je u drugom suđenju, kao svjedok, kazao više puta kako sporne večeri Pavle Bulj nije bio s njim. Drugi ključni dokaz koji je isključio Bulja iz priče bio je liječnički nalaz koji je potvrdio da je on u noći ubojstva imao jednu nogu većim dijelom imobiliziranu gipsanom longetom te da je bio smanjeno pokretljiv.

Nakon što je pravomoćno oslobođen Pavle Bulj pokrenuo je parnicu protiv države tražeći isplatu tri milijuna kuna zbog neosnovanog pritvaranja. Početkom 2012. godine nepravomoćno mu je dosuđeno 580 tisuća kuna odštete.




Posljednjih godina Bulj je živio kao beskućnik, bolovao je od karcinoma jetre, a bio je i ovisnik o narkoticima.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.