Foto: Nikola Vilic / CROPIX

U SABORU SE ZAPIKNULI ZA JEDNU RIJEČ! Za Plenkovićem se poveo i Filipović: ‘I ja sam guglao!’

Autor: Dnevno.hr

Aktualno prijepodne u Saboru možda je kasnilo dva tjedna, no naši vladajući pokazali su da kasne koja dva desetljeća.

Osim standardnih prepucavanja, dijeljenja opomena, oduzimanja riječi i izbacivanja sa sjednice, jedna je riječ postala lajtmotiv današnjeg ‘Aktualca’, a radi se riječi – Google.

Krenulo je kada je SDP-ovac Arsen Bauk konstatirao da je nezadovoljan odgovorima koje daje premijer pa je tako predložio da ubuduće na njegovo mjesto u Saboru bude Google internetski pretraživač.

“Vidimo obrazac na koji predsjednik Vlade odgovara. Vidi tko će mu sljedeći doći postaviti pitanje, ode na Google, vidi što je taj zastupnik ranije govorio i onda u tom smjeru priča. Predlažem da onda ubuduće na to mjesto dođe Google, a neka premijer u Vladi obavlja svoj težak i odgovoran posao”, rekao je sarkastično Bauk.

Koja je Plenković danas guglao?

Premijer Plenković se uhvatio Baukovog prijedloga ‘kao pijan plota’. Pa koga je to sve Plenković danas guglao?

IDS-ovcu Emilu Dausu je rekao da je, prateći Google, anticipirao da će spomenuti piranje Državnog inspektorata.

Mati Kuzmaniću je također rekao da ga je ‘guglao’ i tako znao što će reći te da je između redaka njega i bivšeg ministra Ćorića optužio da su imali neki ‘deal’ s Mađarima.




Guglao je Plenković i Antu Prkačina. “Vaše teme su okrenute prošlosti, mislio sam da će na Googleu izaći nešto da radite na budućnosti, jako ste okrenuti nazad”, poručio mu je.

A pretraživanje nije izbjegao niti socijaldemokrat Domagoj Hajduković.

“I vas je Google otkrio što ćete točno reći. Vidite, gospodine Hajdukoviću, da nije bilo naše Vlade mi ne bismo dobili taj novac. Da nije bilo mene osobno, ne bismo produžili taj rok još godinu dana. To vam mogu garantirati 300 posto”, rekao je Plenković.




I Filipović se poveo za premijerom: Ja sam isto guglao

Premijerov primjer slijedio je i ministar Davor Filipović koji je odgovarao na pitanje SDP-ove zastupnice Mirele Ahmetović, koju je zanimalo po kojoj cijeni Ina prodaje hrvatski naftu i plin mađarskom MOL-u.

“Ja sam isto guglao i nisam se nadao da ćete vi postaviti tako benigno pitanje”, rekao je Filipović.

“Meni je nevjerojatno da ste vi mene morali guglati i da ste očekivali teže pitanje. Pa ne bojite se valjda jedne komesarke?”, upitala je Ahmetović.

Zanimljivo, naši političari su se danas zabavljali pojmom ‘guglanje’, kojim se svijet zabavlja od otprilike 2002. godine, a možda i ranije. Ako ništa drugo, na današnjoj sjednici sigurno su usavršili metode pretraživanja.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.