foto: HRT

U Rijeci započeo Hod za život

Autor: Dražen Krajcar

U Rijeci je započeo Hod za Život, koji zasad nije privukao previše ljudi. Prisutna je i policija, ali i redari u majicama Hoda za život.

Podsjećamo, unatoč pritiscima organizatori nisu odustali od Hoda za život, a svoju su odluku obrazložili jučer priopćenjem na Facebooku.

“Poštovani,

ova godina nosi skromniji „Hod za život“ u Rijeci koji će se dogoditi 27. lipnja 2020. godine u organizaciji Udruge Malaika, a u pogledu očekivanog manjeg broja ljudi koji će se okupiti u znak potpore životu kao temeljnom ljudskom pravu kako bi se ipak dogodilo obilježavanje”, stoji u objavi na Facebooku.

U nastavku su pozvali na poštovanje mjera.

“Zahvalni smo svim hodačima iz prijašnjih godina koji će morati odustati od svog dolaska zbog savjesti i odgovornosti jer pripadaju rizičnim skupinama, a sve promatrano u povezanosti sa trenutnim informacijama o širenju COVID-19. Manji broj onih koji će se odazvati, molimo da učine sve po svojoj savjesti kako bi se zaštitili – održavaju razmake i stave zaštitne maske. Epidemiolozi nam povezano sa događajem, ali i općenito, sugeriraju i najavljuju da slijedi jedan period u kojem ćemo morati naučiti prihvaćati modele življenja u suživotu sa koronom. Trenutni savjeti su da se ide ka tzv. „švicarskom modelu“ po kojem svaki pojedinac nosi sam odgovornost za sebe i postupa po vlastitoj savjesti te odgovornost ne može imati jedna osoba ili organizacija za mnoge. Od strane Stožera, MUP-a i Grada Rijeke, trenutno nemamo naputke o zabrani događaja.

Napominjemo da Hod za život ne stavlja na nikog prisilu dolaska objavom da se ide ka realizaciji, već otvoren izbor koji će morati biti vlastita odluka svakog potencijalnog hodača. Sigurnost po zdravlje hodača svakako mora biti na prvom mjestu. Apeliramo da mislimo svatko ponaosob na svoje zdravlje i donesemo vlastitu odgovornu odluku.




Za sve koji ne mogu drugačije pratiti događaj, imat ćemo prijenos uživo preko naše FB stranice”, stoji u objavi na stranici Hod za život- Rijeka.

ODGOĐEN ZAGREBAČKI HOD ZA ŽIVOT ’Broj sudionika prešao bi preporučenu brojku, nije sigurno’




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.