fbpx
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U PETAK UJUTRO PRIMOPREDAJA VLASTI U ZAGREBU: Pavičić Vukičević otkrila s čime se Tomašević može pozdraviti

Autor: M.P.

Kako stoji u Zakonu o lokalnim izborima, primopredaja vlasti obavlja se prvi idući radni dan nakon objave konačnih rezultata izbora.

U Zagrebu će se to dogoditi u petak u osam sati ujutro i tako će novom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću početi prvi radni dan na ovoj dužnosti.

Od iznenadne smrti gradonačelnika Milana Bandića, gradom je upravljala njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević, koja se i sama natjecala na ovogodišnjim lokalnim izborima.


Upravo će ona sutra Tomaševiću uručiti ključeve grada.

“Ne očekujem poklone ni cvijeće, ali tu ćemo popit kavicu i to je to”, rekla je u prilogu Dnevnika Nove TV.

Tomašević će sutra dobiti izvješća, a najintrigantnija su ona financijska. No, Pavičić Vukičević tvrdi, nema nagaznih mina.

‘Mislim da će mu bicikl narednih godina nedostajati’

“U tri mjeseca nisam imala problem s likvidnošću i servisiranju obveza i nadam se da će i novi gradonačelnik to odrađivati kao i ja”, rekla je i dodala kako Tomaševića čekaju brojne promjene, a jedna od njih je i zaštitni znak – vožnja biciklom na posao.

“Mislim da će mu bicikl narednih godina nedostajati”, smatra Pavičić Vukičević. Novog gradonačelnika očekuje automobil i dva vozača te 3200 zaposlenih koji brinu da sve u poglavarstvu funkcionira. Metropolu će Tomašević voditi iz sobe 367.
‘Ne očekujem nikakve kosture iz ormara’

Bivši pročelnik Ureda za financije Slavko Kojić rekao je u večerašnjem HTV-ovom Dnevniku treba li Tomaševićeva ekipa očekivati neke kosture iz ormara.

“Ne očekujem nikakve kosture iz ormara. Grad Zagreb je radio sukladno zakonima, izvještavao je o svim promjenama, što se tiče svog financijskog položaja, nadležna tijela i zainteresirane institucije, pa i građane, tako da ja osobno ne vidim razloga da treba postojati neka briga na tom planu”, rekao je Kojić i dodao da je velik problem što se tiče financija.
“Grad Zagreb u zadnjih deset godina ima prosječnu stopu rasta proračuna 1 posto, a deset godina ranije, prije toga, imao je prosječnu stopu rasta 14 posto. Dakle, velika je razlika. Prije 20 godina, u tih deset godina proračun je rastao po 500 milijuna kuna svake godine, dok u zadnjih deset godina raste prosječno po 1 posto, što je posljedica čestih poreznih reformi na području poreza na dohodak”, rekao je Kojić.

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.