Foto: Pixabay

U GOLEMOJ TRAGEDIJI POGINUO OMILJENI SVEĆENIK (55)! Bog ga je prerano uzeo sebi, ovako je govorio: ‘To je pravi put u ozdravljenje naroda od trauma, pa i posljedica rata’

Autor: Dnevno.hr

Nedaleko od Dubrovnika dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba.

Neslužbeno doznajemo da se radi o svećeniku Ivi Kramaru (55), predstojniku samostana u Pridvorju u Konavlima i policijskom kapelanu za Dubrovačko-neretvansku županiju, koji je zaspao za volanom.

Do nesreće je došlo oko 18.15 sati na predjelu Duboke ljute u Župi dubrovačkoj kada su se sudarili automobil dubrovačkih registracija i autobus JGP Libertasa.

Fra Kramar ujedno je bio pjesnik i slikar. Poezija mu je objavljena i u Almanahu svjetske poezije za 2015., a objavio je i dvije zbirke pjesama “Na oltaru ljepote” i “Kako smo pobijedili gromove”.

Osnovao je Društvo srednjebosanskih pjesnika 2000., kao i pjesničku manifestaciju “Pjesnici pod platanom”, a pokrenuo je i list Vrilo.

Osim toga, organizirao je mnoga kulturna događanja u samostanu.

“Volim ta druženja i mislim da je kultura i duhovnost pravi put u ozdravljenje naroda od trauma, pa i posljedica rata. Prava riječ rečena u pravo vrijeme liječi srce. Danas se događa da nam razni mediokriteti prodaju neku ‘umjetnost’ koja je agresivna, pomalo obojena nečim što ne želimo. Umjetnost spaja ljude, ali otkriva i istinu”, rekao je svojevremeno za Glas Koncila.




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.