Ilustracija Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U bolnici su zgroženi: Ako im se dokaže krivnja, bolničarka i medicinska sestra će dobiti otkaz!

Autor: Maja Štefanac

Nakon velikog skandala u KB Dubravi gdje su medicinska sestra i bolničarka privedene zbog sumnje da su pljačkale pacijente koji su ležali u bolnici, završen je još jedan sastanak. No još nije moguće doznati je li na respiratorima bilo svih pet pacijenata.

Dokaže li se krivnja bolničarki i sestri odmah će biti suspendirane i dobit će otkaz, kažu iz bolnice.

“Svi smo zgroženi činjenicom da se netko uopće usudio raditi takve nečasne radnje u vrijeme dok se 4000 ljudi kod nas borilo za život, odnosno dok smo ih nadljudskim snagama mi ovdje zbrinjavali”,  kratko je za 24 sata komentirala slučaj Ana Primorac, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra bolnice.

Podsjetimo, PU Zagrebačka je provela kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila jedno kazneno djelo teške krađe (novčanik)  i pet kaznenih djela računalne prijevare, od kojih su dvije u pokušaju te nad 45-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila četiri kaznena djela teške krađe – novčanika, mobitela, zlatnine. Mlađa je zaposlenica medicinska sestra, starija bolničarka, koje su, neovisno jedna o drugoj, krale u bolnici. Kako piše Jutarnji list, djelatnice su na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva ispitane u srijedu te im je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Sin opljačkanog i preminulog pacijenta najavljuje tužbu protiv bolnice

Pacijent Ljubomir Mrđa koji je bio zaprimljen na odjel pulmologije, bio je pri svijesti, i nije bilo razloga za popisivanje njegovih stvari ili oduzimanje. Kad je, međutim, završio na respiratoru, sve su stvari bile popisane i spremljene, a novčanika s karticom među njima tad nije bilo, odgovorila nam je bolnica još u siječnju, kad je slučaj krađe prijavio Goran Mrđa, Ljubomirov sin. U bolnici postoji prostorija u kojoj su zaključane osobne stvari pacijenata, stavljene u vreće, i označene imenom i prezimenom.

Goran, sin Ljubomira Mrđe, koji je bitku s Covidom izgubio početkom veljače, najavljuje da će bolnicu tužiti, i ponavlja kao njegov otac PIN nije imao zapisan na kartici, što znači da je on, moguće, od tate iznuđen, ili neki drugi način otkriven. S dva bankomata je podignuto po pet tisuća kuna, što se bez PIN-a nije moglo. Iz vrha bolnice na potencijalnu tužbu su reagirali da se dogodilo nešto doista ružno i da sankcije treba snositi onaj tko je učinio kazneno djelo.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.