Foto: Admir Buljubasic / CROPIX

TUŽIO SUSJEDA KOJI STALNO ROŠTILJA U VRTU! ‘To traje godinama, ne mogu to više podnijeti’: Sud donio bizarnu presudu

Autor: Dnevno.hr

Da je susjed susjedu vuk, dokazuje i sljedeći primjer iz ne tako dalekog nam Münchena.

Naime, ovih je dana tamo donesena presuda u korist gospodina Heinza J. (75) koji je tužio svoje susjede jer su, eto, godinama roštiljali u dvorištu, radi čega je on patio zbog dima i neugodnih mirisa.

Najgore je bilo kada je bilo lijepo vrijeme, otkriva Heinz, jer je tada susjed roštiljao svaki dan.

Fenix magazin piše kako se neobičan slučaj prvo našao pred Zemaljskim sudom u Wolfratshausenu, a kako starac nije uspio dobiti, svoje je susjede ponovno tužio, ovaj put na Zemaljskom sudu u Münchenu,

Tamo je Heinz imao više sreće pa je sud odlučio da susjedi smiju roštiljati samo jednom tjedno, a ako to ne budu poštovali, dobit će visoku novčanu kaznu.

U presudi od 2. ožujka stoji kako se susjed Heinza J. mora suzdržati od roštiljanja dva uzastopna dana vikendom (subota i nedjelja) ili dvije uzastopne nedjelje i praznike te ukupno više od četiri puta mjesečno.

Sud čak prijeti novčanom kaznom do 250.000 eura ako se susjed ne pridržava sudske odluke, te do šest mjeseci zatvora u slučaju da prekrši sudsku odluku a ne može platiti kaznu.




“Zadovoljan sam presudom, jer oni roštiljaju već godinama, a ja to više ne mogu podnijeti”, priznao je gospodin.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.