fbpx
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘TUŽI ME GORDANE’, VIDOVIĆ KRIŠTO SPOMINJE SPIRALU ZLA!’ Pozvat će međunarodne promatrače: Teško optužuje Jandrokovića, ‘nećete me ušutkati’

Autor: Dnevno.hr

U ponedjeljak su se tijekom saborske rasprave žestoko posvađali zastupnica Karolina Vidović Krišto (NZ) i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, što je na kraju rezultiralo prijetnjama tužbom.

Naime, Jandroković je Krišto rekao da bi je mogao tužiti za klevetu, a zastupnica mu je danas uputila pismo.

“Ovim izjavljujem da se veselim Vašoj tužbi te izjavljujem da se neću pozivati na zastupnički imunitet. Iako hrvatski sudovi u velikom dijelu jesu dio korumpirane strukture hrvatske države, vrlo rado ću i pred takovim hrvatskim sudom dokazati Vaše sudioništvo u bezakonju i korupciji, te radu za osobne, a protiv interesa hrvatskih građana”, piše u pismu Vidović Krišto te nastavlja s optužbama.


Tvrdi da je Sabor pod Jandrokovićevim vođenjem postao  “zaštitnik interesa bogatih moćnika a poštivanje Ustava i zakona te sve gori životni standard hrvatskih građana, Vas i Vaše strukture ne zanimaju”.

“Vaše političko djelovanje, još od vremena kada Vas je Sanader postavio za ministra, jest izvršavanje volje moćnika, bez obzira koje sve zakone pri tome kršite. Po Europskim političkim kriterijima, ali i načelima funkcionalne pravne države, Vi biste nakon sudjelovanja u Sanaderovoj vladi bili odstranjeni iz javnog i političkog života te zasigurno i procesuirani”, navodi zastupnica u pismu.

‘Pozvat ću međunarodne promatrače’

Optužuje Jandrokovića da je kao ministar vanjskih poslova u Sanaderovoj vladi imao spoznaje vezano uz protupravno djelovanje Hypo Alpe Adria banke, što je samo jedna od optužbi koju mu stavlja na račun.

Tu Vidović Krišto ne staje, predsjednik Sabora je za nju aktivni sudionik vlasti koja “blokira rad pravosuđa, kontrolira medije i sprječava domoljublje, a potiče privilegiranost, zlouporabe i nepravdu”.

“Tu spiralu zla valja prekinuti i u Hrvatskoj uspostaviti vladavinu prava u kojoj se na temelju činjenica donose odluke i utvrđuje istina. Mene zasigurno nećete ušutkati nasiljem kojega provodite u Saboru, niti medijskom izolacijom kojoj sam izložena od Vas i Vaše strukture, jer vladavina prava i jednakost pred zakonom nemaju alternativu. Nikada neću pasivno promatrati nepravdu kojoj su izloženi hrvatski građani, i to samo zbog pohlepne gramzljivosti vladajućih moćnika, toj nepravdi ću se odlučno suprotstavljati!

Već Vam sada mogu najaviti da ću pozvati međunarodne pravne autoritete da sudjeluju kao promatrači u procesu kojega najavljujete, s obzirom na to da je kontrola sudova, koju vršite Vi i Vaša vlast, vidljiva i hrvatskim građanima i Europskoj komisiji te svim međunarodnim analitičarima. Ako me ne tužite, potvrdit ćete sve opisane činjenice!”, zaključuje Vidović Krišto.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.