fbpx
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Turudić nije platio kaznu za prebrzu vožnju: Evo objašnjenja suda

Autor: Dnevno

Ivan Turudić (62), predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, oslobođen je, pravomoćno, krivnje za prebrzu vožnju u Virovitici, prenosi portal Podravski.hr.

Policija je kamerom snimila automobil u vlasništvu leasing kuće, a koji se vodi na njegovo ime. Automobil je vozio ne poštujući ograničenje brzine. Turudiću je stigla obavijest da dostavi podatke o vozaču, što je on sa zakašnjenjem i učinio koristeći pravni manevar te je poslao podatke nekoliko osoba “koje se služe navedenim vozilom”. Nakon provedenog postupka, sudac Prekršajnog odjela Općinskog suda u Virovitici Petar Bajan, Turudića je oslobodio krivnje uz obrazloženje kako nema dokaza da je poznati sudac, prekršaj za koji je okrivljen, doista i učinio.

“Iz podatka koje je okrivljeni dostavio PU vidljivo je da je naveo imena i prezimena osoba, njihove OIB-e i adrese stanovanja na temelju kojih se može utvrditi njihov identitet. Time je ispunio svoju zakonsku obvezu te nije bilo osnova da ga se tereti za spomenuti prekršaj”, obrazložio je sudac Petar Bajan te dodao kako, “niti iz jednog dokaza nije vidljivo na koji način je dokumentacija primljena, je li primljena putem pošte, osobno od okrivljenika, putem e-maila ili telefaxa, niti je to naznačeno unutar samog prijemnog štambilja, stoga ta činjenica nije mogla biti izložena provjeri.”

“Budući da je spomenuti dio činjeničnog utvrđenja ostao dvojben i nakon provedenoga dokaznog postupka, sud je okrivljenika usljed nedovoljne dokazanosti oslobodio od optužbe“, stoji u obrazloženju oslobađajuće presude Općinskog suda u Virovitici.

Sudac Turudić rekao je novinarima kako se radilo o vikendu te da automobil često koristi njegova supruga, ali i druge osobe. Na konstataciju da je oslobođen kazne samo je kratko odgovorio: “Sjajno.”
Sudac Turudić je, kao javna osoba, ovim potezom dao do znanja ostalim građanima kako postupiti u situaciji kada ih snimi policijska kamera te se izvući iz možebitne kazne, ali samo ako uzmemo pretpostavku da je zakon isti za sve.

 
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.