Foto: Screenshot

Tučeka bolio zub, za pet dana ga našli mrtvog: Otkriven uzrok mučne smrti

Autor: I.G.

Bradley Tuček pretrpio je užasnu zubobolju 13. srpnja 2022., označavajući to kao “najgoru bol u životu”. Ovaj potresni događaj ostavio je njegovu obitelj u šoku i tuzi, a godinu dana kasnije, izvješće patologa otkrilo je da njegova smrt nije bila uzrokovana infekcijom zuba, kako se prvotno mislilo, već je imala veze s neotkrivenim dijabetesom.

Nakon što je posjetio stomatologa, Tučeku je rečeno da ima infekciju. Liječnik ga je poslao kući s lijekovima protiv bolova i te mu je zakazano vađenje zuba. No, Tuček je prestao odgovarati na pozive i poruke, a obitelj se počela brinuti.


Pronašli ga mrtvog

Pet dana kasnije kolege su ga pronašli mrtvog na kuhinjskom podu. Obitelj je ostala bez saznanja o uzroku smrti više od godinu dana. Međutim, izvješće patologa sada je otkrilo da smrt 33-godišnjaka zapravo nije bila povezana s infekcijom zuba, već s komplikacijom povezanom s nedijagnosticiranim dijabetesom.

Naime, Tuček je razvio dijabetičku ketoacidozu (DKA), rekla je njegova sestra Valentina, koja je medijima ispričala kako je infekcija zuba njezina brata navedena u izvješću patologa kao faktor koji je doprinio njegovoj smrti, ali nije uzrokovana DKA.

Foto: Screenshot

“Infekcija može uzrokovati povećanje određenih hormona koji se suprotstavljaju učincima inzulina i doprinose dijabetičkoj ketoacidozi. Infekcije su također češće i/ili teže u bolesnika sa šećernom bolešću”, rekla je patologinja.

‘Dijelili smo svoje teorije 13 mjeseci’

Valentina, koja živi u Perthu, nadodala je da je bila shrvana kada je saznala da je Tuček umro od neliječenog dijabetesa.

“Kao obitelj dijelili smo svoje teorije dugih 13 mjeseci i slobodno mogu reći da dijabetes nije bio na popisu. Poražavajuće je znati da se smrt mog brata mogla spriječiti jednostavnim liječenjem dijabetesa. Čini se da nije imao nikakve značajne simptome osim gubitka težine, što je pripisao promjenama načina života tijekom pandemije”, rekla je.

Greti Thunberg stigla presuda: Evo koliku je kaznu dobila
Kazala je kako je njezin brat ozbiljno shvatio vladine preporuke da ostane kod kuće tijekom karantene i trajanja pandemije covida-19 te smatra da zato nije otišao liječniku.

Iako je njezina obitelj morala naučiti živjeti bez Tuceka, Valentina kaže kako se nada da ono što se dogodilo njezinom bratu ističe važnost prioriteta za zdravlje i hitnog odlaska liječniku ako primijetite da nešto nije u redu:

“Poruka je, molim vas, nemojte se nikada osjećati kao da gubite vrijeme kod liječnika ili da je drugima potrebna medicinska pomoć više nego vama ili da morate ‘očvrsnuti’. Naše zdravlje nije nešto što treba zanemariti”.
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.