Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

‘TU INFORMACIJU, VJERUJTE, NEMA PUNO LJUDI!’ Plenkovićev glavni stranački rival otkrio razgovore sa sjednice: ‘Ja se s time ne slažem’

Autor: Dnevno.hr

Potpredsjednik HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić, gostujući u ponedjeljak u RTL-u Danas, otkrio je što je također bila jedna od tema na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a.

Naime, potvrdio je da je to bila smjena ministrice Nataše Tramišak.

Podsjetimo da se Anušić javno usprotivio njezinoj smjeni, a na pitanje je li Plenković otkrio razlog odlaska Tramišak, odgovorio je:

‘To mora premijer reći’

“Razgovarali smo o okolnostima odluke i, kao što je rekao novinarima, izgubio je u nju povjerenje. Zašto, ne znam. To mora premijer reći.”

Osim toga, potvrdio je i da je Predsjedništvo gotovo jednoglasno usvojilo odluku o smjeni Tramišak te da je klub koalicijskih partnera to potvrdio.

“To je gotova stvar. Idemo dalje raditi”, rekao je Anušić.

Tramišak otišla zbog Žalac?

No, na pitanje ima li to veze s bivšom ministricom Gabrijelom Žalac i tvrtkom Omega software odgovorio je:




“Ne znam, stvarno ne znam. To je slučaj na pravosuđu, podignuta je optužnica. Hoće li imati sudski epilog i je li to povezano s tim, pretpostavljam da nije. Tu informaciju, vjerujte, nema puno ljudi. Ako se radi o istražnim radnjama, ako nisu za javnost, a možda nisu ni poznati svima koji bi onda mogli odgovoriti na pitanje.”

Potom je dodao:

“Rekao sam i premijeru kad smo razgovarali o prestanku mandata ministrice da se s time ne slažem. Rekao sam da ću poštovati njegovu odluku, ali ću glasati protiv njene smjene. To sam i napravio.”




Anušić je na koncu zaključio da “nikad nije trenutak za radikalne aktivnosti” te da su one zadnja opcija.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.