Foto: Guliver (AP Photo/Matt Dunham)

Trump u novim problemima: Nema dovoljno novca za platiti punu jamčevinu

Autor: I.G.

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump našao se u problemu kada je shvatio da nije u mogućnosti platiti punu jamčevinu iz presude za prevaru teške 454,2 milijuna dolara i predlaže polog od 100 milijuna dolara pod prijetnjom ovrhe, rekli su njegovi odvjetnici u srijedu.

Naime, Trump je uložio žalbu na presudu suca Arthura Engorona sa suda države New York na Manhattanu od 16. veljače, prema kojoj je dobio trogodišnju zabranu obavljanja neke visoke pozicije u njujorškim tvrtkama i traženje kredita od banaka registriranih u toj saveznoj državi.

Trumpovi odvjetnici objavili su da njihov klijent ne može platiti punu jamčevinu iz presude prema kojoj je osuđen na trogodišnju zabranu obavljanja visokih funkcija u njujorškim tvrtkama te traženja kredita od banaka registriranih u državi New York.

Foto: Guliver Image/ AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Podnesena žalba

U podnesku žalbenom sudu, Trumpovi odvjetnici su rekli da bi “ovaj pretjerano visok iznos iz presude, u kombinaciji s nezakonitom i protuustavnom zabranom svakog novog kreditiranja onemogućio ugovaranje kredita pod prijetnjom ovrhe pa tako i uplatu cjelokupne jamčevine”.

Tvrde da bi jamčevina od 100 milijuna dolara, zajedno s brojnim Trumpovim nekretninama, pod stalnim nadzorom sudskog nadzornika imenovanim za Trumpovu organizaciju bila više nego dovoljna za podmirivanje kazne.

U zatvoru iznenada umro Navalni: Objavljeni prvi detalji misteriozne smrti
Trumpovi odvjetnici također su tražili privremenu obustavu izvršenja presude tijekom žalbenog postupka, rekavši da bi pretrpio “nepopravljivu štetu” bude li ga tužiteljica prisilila na prodaju nekretnina kako bi namaknuo sredstva.

Bivši predsjednik također nastoji izbjeći plaćanje pune jamčevine jer se očekuje da će uložiti žalbu i na prošlomjesečnu presudu za klevetu od 83,3 milijuna dolara u korist spisateljice E. Jean Carroll. U tom je slučaju uložio molbu sucu da mu dopusti žalbu bez jamčevine ili pak plaćanje jamčevine bez mogućnosti ovršenja u iznosu od najviše 24,5 milijuna dolara.
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.