Epa

Trump tvrdi da je uzrok eksplozije u Bejrutu bomba, generali kažu da nemaju pojma o čemu predsjednik govori

Autor: dnevno

Iako je prema službenoj verziji uzrok goleme eksplozije u Bejrutu zapaljenje skladišta amonijevog nitrata, američki predsjednik Donald Trump tvrdi da je razgovarao s generalima te da oni smatraju da je riječ o napadu bombom.

„Izgleda mi kao napad, ako pogledate baš trenutak eksplozije. Sastao sam se s nekim našim velikim generalima i oni misle isto. Ovo nije obična eksplozija uskladištenog materijala, to je bila nekakva bomba, to je bio strašan napad“, rekao je Trump.

No, unatoč njegovoj izjavi trojica dužnosnika ministarstva obrane, koji žele ostati anonimni, kažu kako nema indikacija da se radi o napadu, javlja CNN, odnosno da nemaju pojma o čemu predsjednik govori.

U jučerašnjoj eksploziji u Bejrutu poginulo je više od 100 ljudi, a ozlijeđeno ih je najmanje 4000, javlja AFP pozivajući se na libanonski Crveni križ.

UŽAS U BEJRUTU Više od 100 poginulih i 4000 ranjenih, šire se toksični plinovi. Crveni križ: ‘Žrtava i ranjenih ima posvuda’




Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.