Foto: Screenshot/YouTube

TRUMP OPET UDARA! Sad su oni došli na red, prijeti vetom! Uloženo je 740 milijardi dolara!

Autor: Hina / Ana Korenić

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u utorak da će staviti veto na Zakon o odobrenju za nacionalnu obranu, težak 740 milijardi dolara, ako se ne ukloni savezni odredba što štiti tehnološke tvrtke poput Facebooka i Twittera odgovornosti zbog sadržaja koji objavljuju korisnici.

“Ako vrlo opasan i nepravedan članak 230 ne bude u potpunosti ukinut kao dio Zakona o odobrenju za nacionalnu obranu bit ću prisiljen uložiti nedvosmisleno veto”, objavio je Trump na Twitteru u utorak kasno navečer.

Članak 230. štiti tehnološke tvrtke od odgovornosti zbog sadržaja koji objavljuju korisnici, a napadnut je od strane Trumpa i republikanskih zakonodavaca koji su kritizirali odluke o moderiranju sadržaja na internetskim platformama optužujući ih da guše konzervativne glasove.

Opsežni zakon postavlja politiku za Ministarstvo obrane, usvaja se šest desetljeća i jedan je od rijetkih glavnih zakona za koje se smatra da imaju “obvezan prolaz”, jer uređuje sve, od povišenja plaća za trupe, do toga koliko zrakoplova treba kupiti ili kako najbolje konkurirati suparnicima poput Rusije i Kine.

Internetsko udruženje, koje uključuje Facebook, Amazon.com Inc, Google i Twitter tvrtke Alphabet Inc, osudilo je Trumpa.

“Ukidanje članka 230 samo po sebi predstavlja prijetnju nacionalnoj sigurnosti. Zakon ovlašćuje mrežne platforme za uklanjanje štetnog i opasnog sadržaja, uključujući teroristički sadržaj i dezinformacije”, ustvrdila je skupina.




Autor:Hina / Ana Korenić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.