FOTO: Flickr

Trump objavio gdje će održati svoj govor povodom predsjedničke nominacije

Autor: Hina /dpa

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je objavio da će govor kojim će prihvatiti republikansku nominaciju za nadolazeće predsjedničke izbore održati ili u Bijeloj kući ili na povijesnom bojnom polju Gettysburg.

“Suzili smo izbor za govor povodom prihvaćanja predsjedničke nominacije na noć konvencije na dvije lokacije – bojno polje Gettysburg u Pennsylvaniji i Bijelu kuću u Washingtonu. Uskoro ćemo objaviti odluku”, napisao je Trump na svom Twitter profilu.

Oba mjesta imovina su federalne vlade, pa bi njihovo iskorištavanje za održavanje političkog događaja moglo potaknuti pravna i etička pitanja.

Gettysburg je okrug gdje su 1863. snage Unije porazile snage Konfederacije u najvećoj poznatoj bitci na teritoriju Sjeverne Amerike.

Američki predsjednik Abraham Lincoln je četiri mjeseca kasnije na istoj lokaciji održao svoj kratak, no važan govor koji slovi kao jedan od najslavnijih u američkoj povijesti.

Ovogodišnji predsjednički izbori zakazani su za 3. studeni.

Planovi za republikansku konvenciju mijenjali su se posljednjih mjeseci zbog pandemije koronavirusa.




NOVI SKANDAL U VELIKOJ HRVATSKOJ BANCI! Što se događa daleko od očiju javnosti?




Autor:Hina /dpa
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.