fbpx

TRUMP BI TREBAO DOBITI POLITIČKI AZIL U SLOVENIJI! Bizarna, ali vjerojatno ironična ideja slovenskog ekonomista Bršiča

Autor: Sanja Plješa/Hina

Još uvijek aktualni američki predsjednik Donald Trump bi, ako izgubi izbore, trebao dobiti politički azil u Sloveniji.

Nakon toga, prema prijedlogu Bernarda Bršiča, slovenskog ekonomista, trebao bi dobiti počasno državljanstvo i premijerski položaj.

Bršičeva bizarna ideja o tome da “slovenski zet” pomogne Sloveniji kroz povećanje opsega stranih investicija te da neutralizira učinke koronakrize. Inače, Bršič je bio državni tajnik u jednoj od ranijih vlada Janeza Janše, ali se kasnije s njim razišao i osnovao Domovinsku ligu (DOM), minornu stranku koja nije imala uspjeha ni na jednim izborima do sada.


“U stranci DOM smatramo da su nas trenutna ekonomska situacija, kriza europske ideje, te nerješiva migrantska kriza  dovele do toga da je potrebno djelovati i na najodgovornija mjesta u državi postaviti najkompetentnije osobe”, rekao je Brščič.

Obrazložio je u ime stranke neobičan prijedlog da se aktualnom američkom predsjedniku u slučaju izbornog poraza ponudi azil u staroj domovini njegove supruge Melanije.

Pretpostavlja se da je vjerojatno riječ o ironičnoj reakciji na nedavni tvit potpore Trumpu koji je došao od slovenskog premijera Janše, u kojem je on  Trumpa proglasio pobjednikom izbora iako su se rezultati po saveznim državama još debelo prebrojavali, prenosi tjednik “Reporter”.

U Domovinskoj ligi navode da bi Trumpa nakon što ekspresno primi počasno državljanstvo Slovenije, parlament mogao proglasiti novim premijerom umjesto Janše, te mu omogućiti da u Sloveniju prenese svoju imovinu i tako privuče još više stranih investicija u državu.

“Budući da stranka DOM želi da Slovenija i svi Slovenci žive u blagostanju, predlažemo vladi da se o našem prijedlogu što prije izjasni i gospodina Trumpa odmah uzme u zaštitu”, navodi Domovinska liga, a prenosi ljubljanski tjednik “Reporter”.
Autor:Sanja Plješa/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.