TROGIRANKA U OČAJU: Šefica i kolegice misle da imam koronavirus, izbacile su me s posla usred radnog dana!

Autor: Dnevno

“Ajmo, produži”, to mi je u petak rekla kolegica kad sam prošla kraj nje. Odmakla se od mene kao da imam gubu. Zajedno s drugim ženama koje sa mnom rade u trgovini, zaključile su da bi ja mogla biti zaražena koronavirusom”, ispričala je potresena 22-godišnjakinja koja je zbog krajnje neugodne priče željela ostati anonimna, Slobodnoj Dalmaciji (podaci poznati redakciji).

Sugovornica Slobonde i njezina dvije godine mlađa sestra, zaposlene su u trgovini u Marini, mjestu u blizini Trogira. U petak se objema djevojkama život pretvorio u noćnu moru nakon što je oko 10 sati ujutro, prema njezinim riječima, šefica trgovine stariju sestru otjerala s posla uz tvrdnju da bi mogla biti zaražena koronavirusom, a drugoj poručila da se nakon godišnjeg ne mora vratiti na posao, jer je pretpostavila da je i druga sestra vjerojatno zaražena.

“Starije kolegice su nekako doznale da je oboljela žena iz Kaštela moja rodica. Međutim, nas dvije već godinama nismo u kontaktu s tom rodicom. Mi živimo u Vrsinama, a ona u Kaštelima, niti smo blizu, niti smo u kontaktu. Ja nemam nikakve simptome bolesti i znam da nisam zaražena”, uzrujano objašnjava djevojka

U Marini je zbog tog događaja, kaže, nastao skandal, mještani su počeli zauzimati strane, a jedan od njih se javio i redakciji “Slobodne” kako bi obranio djevojke od optužbi. Međutim, kaže da se ništa nije moglo učiniti budući da je šefica rekla da je kontaktirala nadređenu upraviteljicu koja je donijela takvu odluku.

“Kazala mi je da joj je upraviteljica rekla da me pošalje doma i da se u najkraćem mogućem roku testiram jesam li zaražena, inače ću dobit otkaz. Moj otac je nakon toga zvao šeficu i odmah je prominila priču, rekla ocu da nije tako kazala, nego da ja samo moram otvoriti bolovanje i biti 14 dana doma” govori uznemirena djevojka.

Međutim, bolovanje se ne može otvoriti samo zato što šefica lokalne trgovine sumnja da su njezine djelatnice zaražene koronavirusom. Za liječnicu opće prakse, to nije bio dovoljan razlog.

“Rekla mi je doktorica da mi ne može dati bolovanje jer nema na osnovu čega to napraviti i da šefica ode na bolovanje ako se već boji za svoje zdravlje. Mojoj sestri, koja je trenutno na godišnjem i trebala bi se vratiti idući tjedan na posao, rečeno je da ne smije dolaziti i da se i ona mora testirati” prepričava 22-godišnjakinja koja je užasnuta ponašanjem kolegica i nadređene osobe.




Kaže da joj je šefica poručila kako će ona biti kriva ako se zarazi cijela njezina obitelj.

Doslovno je izbačena usred posla s radnog mjesta i kao da to nije dovoljno, poniženoj i predstavljenoj 22-godišnjakinji su kazali da poruči i svojoj sestri da ne dolazi na posao dok se ne testira.

“Ja ne znam kako će one mene nakon ovoga moći pogledati u oči”, drhtavim glasom govori potresena djevojka koja je htjela javno ispričati ovu priču, jer je u maloj sredini u kojoj vjerojatno svi već prepričavaju taj događaj, prozvana je bez iti jednog razumnog dokaza da je zaražena, a što bi tek bilo da su njezine kolegice imale dokaze.




U posljednje vrijeme možemo primijetiti da osobe koje su oboljele od koronavirusa, uz fizičke posljedice bolesti, doživljavaju i osudu okoline. Takvu kombinaciju neznanja i straha nazivamo stigmom. Nešto što će oboljele i, očigledno, zdrave osobe doživljavati u svojoj okolini. Danas se ispostavilo da je upravo strah kumovao tom neugodnom događaju i šefica se javila ocu djevojaka kazavši kako je ishitreno reagirala te da se obje mogu vratiti na posao.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.