Wikipedia

TripAdvisor: Hrvatska među top turističkim destinacijama

Autor: Dnevno

Globalni portal za putovanja TripAdvisor smjestio je Hrvatsku na vrh popisa zemalja s ostvarenim najvećim porastom pretraživanja i popularnosti u prva četiri mjeseca ove godine. Hrvatska je na vrhu popisa svjetskih turističkih destinacija, a iza nas su se našle Slovenija, Crna Gora, Grčka i Cipar.

Prema podacima najveće specijalizirane platforme za putovanja na svijetu, popularnost naše zemlje porasla je čak 27 posto u odnosu na prva četiri mjeseca tijekom 2018. Direktor HTZ-a Kristjan Staničić ističe da su to odlični pokazatelji za hrvatski turizam, pogotovo ako se zna da je, primjerice, samo u travnju više od 280 milijuna svjetskih putnika tražilo ključne turističke informacije preko TripAdvisora.

Gradovi Dubrovnik i Split pomeli su konkurenciju, jer su prema statistikama, u prvim mjesecima ove godine porasli za 46, odnosno 41 posto. U kategoriji gradova, ove dvije turističke meke zauzele su prvo i drugo mjesto, ostavivši za sobom španjolski grad Salou s rastom popularnosti od 39 posto te popularnu Ibizu s porastom za 29 posto.

TripAdvisor dostupan je na 49 tržišta diljem svijeta u 28 jezičnih varijanti, a njegove platforme sadrže više od 760 milijuna komentara i mišljenja putnika i turista u vezi  s putovanjima, kao i više od 8 milijuna smještajnih objekata, restorana, doživljaja, aviokompanija i drugog.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.