Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX / Ilustracija

‘TREBA NAM OBVEZNI VOJNI ROK!’ Suverenist grmio: ‘Nemamo više što čekati, hrvatski narod se mora sam braniti’

Autor: Dnevno.hr

Zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić predložio je u četvrtak Vladi da stavi izvan snage odluku o zamrzavanju služenja obveznog vojnog roka jer smatra da Hrvatska mora imati vojno osposobljene građane u slučaju prijetnji po nacionalnu sigurnost.

Sačić smatra da Vlada mora uzeti obzir najnovija događanja na europskom kontinentu, nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin najavio mobilizaciju oko 300 tisuća rezervista dok traje rat u Ukrajini.

“Putinove izjave predstavljaju ugrozu za Europu i ostatak svijeta”, istaknuo je Sačić.

Na konferenciji za novinare podsjetio je da je odluka obveznom vojnom roku zamrznuta 2008.

‘Takvi su uvjeti u Europi’

“Nemamo više što čekati, takvi su uvjeti u Europi da se ta odluka mora staviti izvan snage i krenuti u sustavan i efikasan način osposobljavanja naše mladosti za obranu vlastitih života, svojih obitelji i Hrvatske”, rekao je.

Dodao je da su, pored ulaganja u avione i artiljeriju, potrebna i ulaganja u vojnike i njihove sposobnosti

“Mi nemamo riješeno pitanje novačenja mladih naraštaja ni pitanje skrbi o robnim zalihama. Nemamo definirane strateške elemente u slučaju napada na Hrvatsku. Mi jesmo u NATO-u, ali nijedna država neće svoje vojnike slati da brani hrvatski narod, hrvatski narod se mora sam braniti”, ustvrdio je Sačić.




Dragovoljno služenje vojnog roka nije dovoljno, ako se pita Hrvatske suvereniste, jer se na taj način dobiva tek 9 do 10 posto kadrova s potrebnom razinom osposobljenosti, zaključio je.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.