Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Ilustracija

TREBA LI UVESTI STROŽE MJERE? ‘Stvari su eskalirale, nešto treba poduzeti. Imamo 38-godišnjaka na respiratoru, nije cijepljen’, apelira ravnatelj Opće bolnice Zabok

Autor: Dnevno.hr

Epidemiološka situacija i na sjeveru Hrvatske postala je zabrinjavajuća.

Broj pacijenata u bolnicama raste, a ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina naglasio je kako je bolnički kapacitet gotovo popunjen.

Kaže, u zabočkoj bolnici je popunjeno 90 posto covid kapaciteta, od ukupno 57 kreveta, 48 kreveta je puno.

Naglašava, kapaciteti su ograničeni, a oni liječe i druge bolesti koje nisu stale zbog covida-19,

“Apeliram na ljude da se cijepe. Nije mi jasno da ne shvaćaju da posljedice mogu biti fatalne, a cjepivo sprečava fatalne posljedice”, rekao je za N1 te dodao da će u slučaju potrebe odgoditi sve što nije hitno.

‘Stvari su eskalirale, nešto treba poduzeti’

Vančina kaže da u zabočkoj bolnici leži 38-godišnjak na respiratoru koji nema drugih komorbiditeta, ali nije cijepljen. “Ljudi se ponašaju neozbiljno. Ja sam prebolio koronu i dva puta sam se cijepio”, govori. Kaže i da se preko 90 posto zaposlenih u bolnici cijepilo, a ostali se testiraju.

“Problematično je da imamo prevelik broj zaraženih i da će se to sad preliti na zdravstveni sustav. Mi imamo određeni kapacitet”, kaže.




Na pitanje treba li uvesti strože mjere, kaže da smo prošle godine u ovo vrijeme imali mjere i da su stvari bile drugačije.

“Stvari su eskalirale, nešto treba poduzeti, ovo stvarno nema smisla”, rekao je Vančina.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.