Foto: Vlado Kos / CROPIX

Traže se ozbiljne radnje protiv šefa Drave International: ‘On je izdanak privatizacije’

Autor: I.G.

Domovinski pokret iznio je oštre optužbe vezane uz nedavnu ekološku katastrofu koja je pogodila Osijek. Nakon niza problema, uključujući Afričku svinjsku kugu te demografski slom, Slavonija se sada suočava s novim izazovom u obliku ozbiljne ekološke krize. Osudili su vlasnika tvrtke Drave International d.o.o., čiji se teren smatra epicentrom katastrofe.

“U gradu Osijeku danas se otkazuje dugo očekivana manifestacija HeadOnEast kao i sva događanja i manifestacije na otvorenom, a uskoro bi se mogao otkazati i sam život u Osijeku!


Nakon Afričke svinjske kuge, nakon demografskog sloma, sada u Slavoniji imamo ekološku katastrofu. Na kraju svega ispast će da za ovu i sve ostale situacije nitko nije kriv u stilu dječje igre ‘mir, mir mir, nitko nije kriv’, napisali su na Facebooku.

Domovinci dobili pojačanje: U stranku ušao ugledni hrvatski glumac

‘Sve je pozatvarao’

Ističut kako ovo nije prva katastrofa koja je povezana s istim vlasnikom.

“Čovjek u čijem se dvorištu dogodila katastrofa, ujedno i vlasnik Drave International d.o.o. klasičan je izdanak privatizacije 90-tih godina koji je uništio tvrtke Litokarton d.d., Svilanu d.d. Osijek, kupio trgovački centar NAMA u kojem je sve zatvorio, kao i Tvornicu žigica Drava i kojemu se već po treći put događa ovakva ista katastrofa, a jedna od njih je bila čak i sa smrtnom posljedicom. Zvonko Bede je izdanak svih loših politika u Osijeku i ne može pobjeći od odgovornosti!

SVE SE VRAĆA, SVE SE PLAĆA!

U gradu Osijeku danas se otkazuje dugo očekivana manifestacija HeadOnEast kao i sva…
Posted by Domovinski pokret on Saturday, 7 October 2023

 

Pored tog istog čovjeka svakodnevno prolazi župan Osječko-baranjski, a i svi ostali gradski dužnosnici. Odjednom se svi oni čude kako je moguće da se ovo dogodilo, a okolo govore kako je situacija normalna te da je ovaj slijed događaja bio vrlo vjerojatan”, poručili su.

‘Nemojte bježati od odgovornosti’

Upitali su zašto nadležni nisu poduzeli ništa ako je situacija bila očekivana.

“Gospodo, pitamo vas, ako ste znali za ovo i ako je sve bilo vrlo vjerojatno, zašto niste ništa poduzeli? Između svega Dozvolu za rad je tom čovjeku dala centralna te lokalna vlast. Čuvena HDZ-ova vertikala je i u ovom slučaju doživjela vrhunac. Svi su sve znali, svi su dali dozvole i sada svi peru ruke od ekološke kataklizme. Nemojte bježati od odgovornosti! Sada prikrivanje kaznenim prijavama i prozivanje ljudi nije dovoljno!
Ovo nije prvi požar u osječkoj tvornici: Tijekom godina zabilježen niz opasnih incidenata

Nadamo se da će Slavonija i Osijek preživjeti ovu ekološku katastrofu i ostati nepokoreni grad! Sve krive politike dolaze kad tad na naplatu. U ovome trenutku demografski slom, pustošenje, migrantska kriza, ekološka katastrofa, Afrička svinjska kuga, sve to na kraju dođe na naplatu – ‘sve se vraća, sve se plaća”, poručili su iz DP-a.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.