Foto; Twitter

TRAGIČNA BILANCA TORNADA U NJEMAČKOJ: Ozlijeđeno više od 30 ljudi, 10 od njih teško

Autor: Dnevno.hr

Više od trideset ljudi je ozlijeđeno, među njima deset teško u Paderbornu, gradu na zapadu Njemačke kojim je jučer protutnjao “tornado”, rekao je u petak glasnogovornik policije za AFP.

Tornado je prouzročio znatnu materijalnu štetu u tom gradu u pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji koju je svom silinom pogodila oluja što trenutačno prolazi preko Njemačke, a pojavila se nakon neuobičajeno visokih temperatura za ovo doba godine.

Tornado je najvjerojatnije zahvatio i grad Lippstadt, tridesetak kilometara dalje, rekao je glasnogovornik vatrogasne službe. Zasad nema dojave o ozlijeđenima u tom gradu.

Nevrijeme je iza sebe ostavilo brojna oštećenja na tom području na zapadu Njemačke, a redarstvene snage su izvijestile o velikom broju srušenih krovova i o iščupanom drveću.

Željeznički promet je uvelike poremećen, a policija poziva stanovnike da ne izlaze iz kuće.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.