Foto: Guliver/Ilustracija

Totalni rat protiv neonacizma: Nijemci u raciji diljem zemlje, zabranili germansku sektu

Autor: Dnevno.hr

Njemačka policija zabranila je rasističku germansku sektu ‘Artgemeinschaft‘ koja okuplja između ostalog i militantne neonaciste i prema kojoj je ‘nordijska vrsta’ superiorna nad ostalim ljudima.

Naime, policija od ranih jutarnjih sati pretražuje stanove četrdesetak članova rasističke i germanske vjerske zajednice u dvanaest saveznih pokrajina.


Kratko nakon zabrane neonacističke udruge Hammerskins, njemački MUP pod ministricom Nancy Fraeser, koja dolazi iz redova SPD-a, zabranio je djelovanje još jedne ekstremno desničarske skupine.

Jedna od najstarijih ekstremno desničarskih skupina u Njemačkoj

Prema riječima šefice MUP-a zabranjen je i rad manjih skupina s neonacističkim karakterom koje su djelovale zajedno s ovom sektom. Osim toga, od jutros traje policijska racija u 12 saveznih pokrajina, u kojoj se zapljenjuje imovina članova sekte, a u međuvremenu je i blokirana i njihova internetska stranica.

Pronašli posljednjeg nacista koji će se suočiti s pravdom: Optužen za brutalne zločine

Prema pisanju Spiegela, ova germanska vjerska zajednica jedna je od najstarijih ekstremno desničarskih skupina u Njemačkoj. Na svojoj su internetskoj stranici otvoreno propagirali svoju etničko-rasističku ideologiju s militantnim karakterom, pozivajući na borbu i smrtni prijezir prema svemu negermanskom. Rasistička sekta osnovana je 50-ih godina 20. stoljeća, a od 1957. djeluje kao registrirana udruga sa sjedištem u Berlinu.

Photo by Sean Gallup/Getty Images/iLUSTRACIJA

Prema zadnjem izvješću Bavarskog ureda za zaštitu ustava, riječ je o vrlo važnoj karici na neonacističkoj mapi Njemačke. Kako bi zaštitili Germane od miješanja s drugim ‘vrstama’, vođe sekte su svojim sljedbenicima nametnuli pravila koja podsjećaju na nacističku arijevsku maniju u Trećem Reichu. Jedan od zahtjeva je i da se njihovi sljedbenici ‘ne smiju miješati s drugim vrstama’.

Procjenjuje se da udruga ima oko 90 članova, no na njihovim skupovima zna biti i više od 300 ljudi, među kojima znaju biti i djeca i mladi.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.