Ilustracija, Foto: Pexels/Carlos Santiago

Tortura žene u Slavoniji: Mužev kum s prijateljem zlostavljao ju dva sata, dijete je bilo prisutno

Autor: Dnevno.hr

Užasan scenarij odigrao se u jednom slavonskom mjestu kada su dvojica Slavonaca prošlog rujna usred bijela dana ušla u kuću žene dok joj supruga nije bilo doma (mjesto i imena ne navodimo radi zaštite interesa žrtve).

Naime, suprugov vjenčani kum (30) i njegov prijatelj (29) zaprijetili su ženi, a jedan je i njezino jednogodišnje dijete protresao te su je višestruko silovali iako ih je žrtva molila da prekinu i da je puste. Dok su se izmjenjivali na njoj, šmrkali su drogu, navela je žrtva, piše 24sata.


Kad su, nakon dvosatne torture, izlazili iz kuće rekli su da će se vratiti, što ju je uplašilo. Žrtva se, kazala je istražiteljima, osjećala užasno, prljavo, ružno i jadno.

Opirala se, no zaprijetili su joj

Kada su joj rekli da žele seks, opirala se i govorila im da ne želi, da ima mjesečnicu, no kum joj je zaprijetio da će joj njegov prijatelj nešto nažao napraviti. Jako se uplašila oba okrivljenika, stoji u optužnici.

Napali na ulici ženu koja je prijavila policajce za silovanje: ‘Izgovorile su mi svašta, da sam ku*va’

Optuženi kum negirao je počinjenje kaznenog djela, navodeći da je prije inkriminiranog događaja najmanje sedam puta imao s kumovima seks u troje.

Njegov prijatelj također je negirao silovanje rekavši da ga je žena lažno optužila jer se bojala da ne bi njezin muž saznao, budući je inzistirala da o tome ne priča njezinom mužu.

Psihijatrijsko vještačenje

“Kod žrtve su prisutni znaci traumatizacije uslijed izloženosti emocionalnoj i seksualnoj zlostavi, a isti se doimaju kao posljedica proživljenog emocionalnog i seksualnog zlostavljanja, te se očituju u izraženoj pobuđenosti autonomnog vegetativnog sustava; naglašenoj napetosti i zakočenosti u komunikaciji, vidnoj neugodi, kao i osjećaju srama i stida prilikom opisa pojedinih okolnosti izvršenja kaznenog djela, neugode uzrokovane saznanjem članova uže i šire obitelji, te drugih osoba iz okruženja o izvršenju kaznenog djela, strahovima vezanim za buduće funkcioniranje sa suprugom i očuvanje bračne zajednice, mogućih posljedica na funkcioniranje njezine obitelji, a posebice djece u lokalnom okruženju, strahovanja vezanih uz moguću osvetu okrivljenika i slično”, navela je psihijatrijska vještakinja nakon razgovora sa žrtvom te zaključila:
Foto: Darko Tomas / CROPIX/Ilustracija

“da žrtva nije sklona izmišljanju događaja, niti da je sugestibilna, odnosno podložna utjecaju drugih osoba.”

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.