TOMO MEDVED OBJAVIO SVE: ‘Ovo je istina o braniteljskim mirovinama!’ Evo koliko ih je i kolika im je zaista mirovina!

Autor: Dnevno

Na Okruglom stolu u Ministarstvu hrvatskih branitelja predstavljeni su podaci o braniteljskoj populaciji. Uz predstavnike Ministarstva sudjelovali su i predstavnici drugih državnih tijela i institucija te udruga iz Domovinskog rata, a razgovaralo se o mirovinama hrvatskih branitelja ostvarenim po posebnim propisima.

Radi se o najnovijim podacima predstavljenima na Okruglom stolu u Ministarstvu branitelja koji govore o broju branitelja, kategorijama, iznosima mirovina i radnom stažu koji imaju.

Prema tim podacima, u rujnu 2019. godine u evidenciji Ministarstva hrvatskih branitelja bilo je ukupno živih, poginulih, nestalih i umrlih 508.605 branitelja.

Trenutačno je 438.262 živih branitelja, dok je u Domovinskom ratu poginulo 8.397 branitelja. Nestalih branitelja je 437.

Foto: MORH

Hrvatskih branitelja koji su u radnom odnosu u rujnu 2019. godine bilo je ukupno 190.408, a onih koji su u radnom odnosu i koriste mirovinu u rujnu je bilo 6.954.

Hrvatskih branitelja koji nisu u radnom odnosu i ne koriste mirovinu u rujnu 2019. godine bilo je 74.627.

Hrvatskih branitelja koji su u rujnu 2019. godine izvan mirovinskog sustava je 271.989.

Foto: MORH

Prosječna braniteljska mirovina iznosi 4.200 kuna. Najvišu mirovinu u iznosu od 7.000 kuna primaju obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, dok hrvatski ratni vojni invalidi primaju 5.700 kuna mirovine.

Foto: MORH

Objavljeni su i podaci o mirovinskom stažu branitelja.

Foto: MORH

 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dnevno (@dnevno.hr) on

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.