fbpx
Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

TOMISLAV ĆORIĆ IMA NOVU, VAŽNU FUNKCIJU: Iza zatvorenih vrata, Vlada ga je imenovala u još jedno povjerenstvo

Autor: Ines Brežnjak

Danas je održana 45. sjednica Vlade, na čijem su zatvorenom dijelu utvrđena stajališta Republike Hrvatske za sastanke ministara nadležnih za unutarnje tržište i industriju (COMPET), 25. veljače 2021., istraživanje (COMPET Research), 26. veljače 2021., i trgovinu (FAC Trade), 2. ožujka 2021.

S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju, izvijestili su.

Vlada je usmeno izviještena o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2021.


Na zatvorenom dijelu sjednice riješena su i neka kadrovska pitanja. Gordan Hanžek imenovan je državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, s danom 1. ožujka 2021.

Temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, Dalibor Šemper imenovan je predstojnikom Ureda potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, na razdoblje od četiri godine.

Na osobni zahtjev, s danom 1. ožujka razriješena je pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Kristina Bilić.

Dr.sc. Duška Kunštek razriješena je dužnosti pomoćnice ministra mora, prometa i infrastrukture te je, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, imenovana ravnateljicom Uprave unutarnje plovidbe u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, na razdoblje od četiri godine.

Tomislav Ćorić imenovan je supredsjedateljem Zajedničkog povjerenstva za gospodarsku suradnju između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Kazahstana, sukladno Ugovoru između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Kazahstana o gospodarskoj suradnji („Narodne novine“ – Međunarodni ugovori, broj 5/18.).

Na osobni zahtjev razriješen je predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu dr.sc. Krunoslav Karalić. Novim je predsjednikom Upravnog vijeća imenovan Šime Mršić, a članom dr.sc. Jurislav Babić.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.