Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

TOMAŠEVIĆ PREŠUTIO JOŠ JEDNU DONACIJU? Novi gradonačelnik bi se zbog ove dame mogao naći u još većem problemu

Autor: L.D.

Javna bilježnica Ljubica Čaklović, koja je “kao osoba od povjerenja” izabrana da ovjeri potpise i zapisnike prve skupštine Zagrebačkog holdinga na kojoj je, među ostalim, za člana novog nadzornog odbora Holdinga imenovan i njezin brat Ratko Bajakić, jedna je od prvih afera ili nespretnosti, ovisi koga se pita, novog zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, piše Direktno.

Nakon što je otkriveno kako je Ljubica Čaklović Tomaševiću u kampanji donirala 2000 kuna, a posao ovjere zapisnika i potpisa naplatila 2075 kuna, krenula su tumačenja kako je u kratkom roku već i zaradila.

Tomašević je priznao na nedavnoj tiskovnoj konferenciji kako nije znao da je Ljubica Čaklović donator te da je znao kako je ne bi angažirao i kako više neće raditi za Holding i Grad Zagreb dok je Bajakić u NO Holdinga.

‘Nisu govorili istinu’

Istragu protiv nje već je pokrenula Javnobilježnička komora, budući da za javne bilježnike vrijede propisi kao i za suce, što znači da se trebala sama izuzeti iz ovog predmeta, a da je njezina donacija platformi Možemo! neprihvatljiva.

Pregledom liste donatora platforme Možemo! i Tomislava Tomaševića u posljednjoj kampanji, vidljivo je kako je situacija još poraznija i kako, prema Direktno,  ni Tomašević niti drugi čelnici Možemo! nisu govorili istinu proteklih dana.

Naime, Ljubica Čaklović uistinu je donirala 2000 kuna u kampanji Tomislava Tomaševića 18. svibnja 2021., a on je, podsjetimo, prikupio više od 350 tisuća kuna donacija.

Morali su znati kako je Čaklović višekratni donator

No, Čaklović je donirala i ranije, tj. 28. travnja, također 2000 kuna platformi Možemo!.
Prema tome, vodeći ljudi platforme Možemo! morali su znati kako je ona višekratni donator platforme, a nakon što je cijela afera izbila, javnosti nisu pružili cjelovitu informaciju već su ostavili u javnom prostoru samo dio priče koju su otkrili mediji.

Na taj način, kako se piše, ne pridonose transparentnosti koju su obećavali.
Autor:L.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.