fbpx
Foto: Screenshot

TOMAŠEVIĆ NAJAVIO VELIKU STVAR! Želi promjenu u Hrvatskoj: Odgovorio svim kritičarima i napadačima!

Autor: N.K

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević gostovao je večeras u Dnevniku HTV-a gdje je govorio o prvih šest mjeseci na vlasti.

On je uvjeren kako je njegova administracija učinila sve što su obećali.

“Itekako smo napravili sve ono što smo obećali, već u prvim koracima i onim uštedama koje smo radili. Isto tako, uvođenje reda u gradske ustanove i gradska poduzeća, da više nema nikakvog stranačkog ključa po kojem su se do sada dodjeljivale upravljačke pozicije”, rekao je Tomašević.

Želi promjenu u Hrvatskoj politici

“S obzirom na to da, kad dođete u situaciju da naslijedite konsolidirani dug koji je jednak cijelom gradskom proračunu, s obzirom na 20 godina devastiranog sustava, s obzirom na to da vam mandat počne tako da vam pročelnica stručne službe gradonačelnika bude uhićena tri tjedna nakon što ste došli u ured… S obzirom na tu situaciju, mi smo zadovoljni”, poručio je.

Na pitanje o parlamentarnim ambicijama, Tomašević kaže kako im je cilj promijeniti politiku u Hrvatskoj.

“I to ćemo pokazati prije svega u Gradu Zagrebu, ali mi smo na ovim lokalnim izborima u dobrom dijelu gradova isto tako ušli u gradska vijeća”, rekao je Tomašević.

“Već sad mijenjamo lokalnu politiku i u Puli, i u Osijeku, i u Splitu, i u Karlovcu, i u nekim drugim gradovima pored Zagreba”, dodao je.

Tomašević ne odustaje od stava o mjeri roditelj odgojitelj

Što se tiče prosvjeda zbog ukidanja mjere roditelj odgojitelj, Tomašević je rekao da su primili predstavnike udruga kako bi čuli njihovu perspektivu.
“Naša perspektiva i dalje je takva da imate jednu mjeru koja je demografska, ne socijalna, koja nije dala demografski učinak koji je najavljivala sama mjera”, rekao je Tomašević.

“Isto tako mislim da nije ni dobro da se demografske politike događaju na razini jednog grada jer to dovodi do depopulacije cijele zemlje, do depopulacije drugih dijelova Hrvatske”, dodao je.

Smatra da odluka o ukidanju mjere nije bila prenagla.

“Od toga kad smo stupili na vlast do odluke koja stupa na snagu iz perspektive smanjenja financijskih naknada, ali isto tako i omogućavanja zapošljavanja i upisa djece u dječje vrtiće, proći će godinu dana. To svakako nije malo tranzicijsko razdoblje”, poručio je Tomašević.
Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.