Photo: Matija Habljak/PIXSELL

TOMAŠEVIĆ ISPUNIO PRVO OBEĆANJE! Potpuno srezao ‘Bandićev vozni park’: Ogromna ušteda! Vozit će Astru, naručio 42 vozila niže klase!

Autor: Valneo Kosić

Novi gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević još je u svojoj kampanji najavljivao kako će mu jedan od ciljeva biti uštede u gradskoj administraciji, a posebno se tada dotaknuo nekoliko milijuna kuna vrijednog voznog parka kojeg je obećao smanjiti i pritom se riješiti luksuznih automobila kojima je Bandić obilazio grad.

Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolažemo, Tomašević je to obećanje upravo ispunio.

Naime, odluka o poništenju natječaja za dnevni najam 151 vozila vrijednog 4,5 milijuna kuna već je potpisana.

Nema više luksuza

Osim toga, novi vozni park kakvog je Tomašević zamislio, bit će znatno skromniji od Bandićevog koji je primjerice u Kozari bok ili Kozari puteve redovito dolazio u najluksuznijim premium markama automobila.

Kako za sada stvari stoje, na Tomaševićevom stolu našao se i aneks ugovora kojim se definirao znatno skromniji vozni park za period do raspisivanja novog natječaja.

Nova uprava zamislila je da je gradu dovoljno 42 vozila niže klase i 2 vozila srednje klase.

Prema informacijama s kojima raspolažemo, aneks je potpisan na šest mjeseci.




Ogromna ušteda

Tako bi 42 vozila niže klase i 2 vozila srednje klase koštala oko pola milijuna kuna u šesto mjeseci što je znatno manje u odnosu na dosadašnjih  4,5 milijuna kuna koje je dogovorio Bandić.

Vozit će Opel Astru

Gradonačelnik Tomašević i njegovi zamjenici Luka Korlaet i Danijela Dolenec za protokolarne potrebe koristit će vozilo srednje klase Opel Astra, a predsjedniku Skupštine SDP-ovu Jošku Klisoviću ostaje službeni Passat. Preostala 42 vozila niže klase, marke Opel Corsa, koristit će pročelnici, te druge gradske službe za svoje potrebe, ali neće imati pravo na korištenje službenog auta 24 sata kao dosad, već samo u vrijeme radnog vremena.


Photo: Matija Habljak/PIXSELL




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.