Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tomašević čestitao mladim matematičarima na velikom uspjehu

Autor: Hina

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević čestitao je u subotu šestorici mladih hrvatskih matematičara na velikom uspjehu koji su ostvarili na sanktpeterburškoj Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi.

Na natjecanju, održanom 19. i 20. srpnja na daljinu, zlato je pripalo Bernardu Inkretu, srebro Krešimiru Nežmahu i Ivanu Vojvodiću, a bronce Andreju Čizmareviću, Dorijanu Lendvaju i Jakovu Ljubičiću.

Svi su zagrebački srednjoškolci – petorica iz XV. zagrebačke gimnazije, a jedan iz Gimnazije Lucijana Vranjanina.

“Zlatna, dvije srebrne i tri brončane medalje su izniman uspjeh. Ponovno ste pokazali da Zagreb i Hrvatska imaju talentirane mlade matematičare te da se upornošću i trudom, uz potporu škole, profesora i mentora može konkurirati na međunarodnoj sceni i ostvariti vrhunske rezultate”, poručio im je Tomašević.

Poželio im je puno uspjeha i sreće u daljnjem školovanju i radu te poželio da njihovo znanje ostane u Hrvatskoj i doprinese razvoju i prosperitetu Zagreba i Hrvatske. Čestitao je i njihovim mentorima, profesorima i školi.

Tim, jednim od najboljih hrvatskih rezultata dosad, Hrvatska je zauzela 21. mjesto među 107 država sudionica koje su na 62. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi sudjelovale s najviše šest svojih najboljih srednjoškolaca.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.