Foto: Screenshot TikTok

‘TO SU NEČIJI RODITELJI, BRAĆA, SESTRE’! Snimali se pored tijela pokojnika u sali za disekciju: ‘Ustani budi se’, puštali cajke i izrugivali se

Autor: N.K

Bizarne i neetičke snimke, popraćene veselim taktovima zabavne glazbe osvanule su na društvenim mrežama, a na kojima se vidi kako skupina mladića snima tijela pokojnika na katedri za anatomiju i pritom se izruguje. Sve je potvrdio i Medicinski fakultet u Beogradu iz kojeg kažu kako su slučaj prijavili policiji.

Na prvoj snimci, dok kamera snima one koji su svoje tijelo darovali znanosti u svrhu učenja studenata, čuje se pjesma od Svetlane Ražnatović Cece “Ustani, budi se”, odnosno dio u kojem kaže: “Evo već je deset svud se šapuće, a ti mjesto mene grliš jastuk. Ustani budi se, i zaljubi se, djevojke čekaju svakoj ljubi se, ustani budi se, cijeli svijet je naš. Djevojke zovu te pokaži im što znaš.”

Na drugoj snimci, također se čuju tekstovi poznate zabavne pjesme, ovaj put pjesma Novice Uroševića “Ustaj sine”. Ovaj video je još bizarniji od prethodnog, budući da se na obdukcijskom stolu nalazi jedan od mladića, te dok on ustaje sa stola čuje se dio pjesme koji kaže “Ustaj sine, majka zove, ustaj sine, zora je.”

Snimke su zgrozile javnost i mnogi korisnici društvenih mreža zgranuti su ponašanjem mladića.

“Strašno, to su nečiji roditelji, braća, sestre. Snimate bez trunke empatije”, glasio je komentar jedne djevojke.

Sljedeći je bio u istom tonu. “Snimaš i objavljuješ na internet nečije pokojnike. Nemoralno, neetički, pritom je po statusu fakulteta kažnjivo”, pisalo je u komentaru.

Blic je kontaktirao medicinski fakultet povodom navoda da su snimke nastale na katedri za anatomiju. Kako kažu, i sami su šokirani snimkama koje su uznemirile javnost, a slučaj će biti prijavljen policiji.




“Obaviješten sam od strane Dekana Prof. dr Lazara Davidović o nemilom događaju koji se dogodio u prostorijama instituta. Sve je zabilježeno na kamerama i slučaj ćemo prijaviti policiji”, rekao je za Blic prof. dr Laslo Puškaš, šef Katedre anatomije na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Dodao je i da je vrh sveučilišta zna tko su mladići na snimkama odnosno, zbog čega su se našli unutar prostorija instituta.

“Uvidom u snimke ustanovili smo da se radi o radnicima firme koja je obavljala tehničke poslove unutar katedre. Oni su učinili djelo slikanja u salama za disekciju. Najoštrije osuđujemo neovlašteno i neprimjereno prikazivanje na društvenim mrežama tijela koja se koriste tijekom studija na nastavi medicine. I shodno tome slučaj će biti prijavljen nadležnim tijelima”,  rekao je na kraju razgovora za “Blic” prof. dr Puškaš.




 

 

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.