fbpx
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

‘TO JE SVJETONAZORSKI PRITISAK, OMOGUĆILA JE POBAČAJ U BOLNICI!’ Tomašević brani ravnateljicu nakon otkrića da su dvije osobe preminule na hitnoj: ‘Takve stvari se događaju’

Autor: Dnevno.hr

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom je na redovitoj konferenciji za novinare komentirao situaciju u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Sveti Duh gdje je krajem veljače preminulo dvoje pacijenata u čekaonici Hitnoj prijema.

“Nije riječ samo o Svetom duhu nego se takve stvari događaju i u drugim bolnicama, na što upozoravaju i sami liječnici. U tom smislu nadam se da će reforma zdravstva pomoći, a u konkretnom slučaju će se provesti istraga”, kazao je Tomašević i dodao kako ravnateljica ima njegovu najveću potporu i podršku te kako smatra da je pod ‘neviđenim pritiskom’

“Vjerujem da je i svjetonazorski pritisak jer je omogućen pobačaj u toj bolnici. Dobiva i deset kaznenih prijava koje su sve redom anonimne. Pod velikim je pritiskom jer se rade promjene i u financijskom smislu”, kazao je Tomašević.


Komentirao je i izjavu ministra Vilija Beroša koji je reakciju bolnice nazvao neprimjerenom.

“Ja sam to shvatio kao komentar na izjave liječnika da je riječ o sistemskom problemu”, rekao je gradonačelnik.

‘Začarani krug je morao biti prekinut’

Na pitanje koliko će djece ove godine ostati bez mjesta u vrtićima, zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec je rekla kako još od siječnja prošle godine rade sve što mogu da ublaže pritisak na vrtiće.

“Otvorili smo i mogućnost da prenamjenimo dio mjesnih odbora, a dio prostora i unajmimo za vrtiće. Da, ove godine ćemo još uvijek imati situaciju da nećemo moći u potpunosti odgovoriti na sve zahtjeve. Prošle godine je ostalo neupisanih 1.000 djece, a ako ove godine bude više djece morat ćemo pronaći način da ih upišemo”, istaknula je Dolenec.

Tomašević je dodao kako je začarani krug morao biti prekinut jer se 10 godina nije ulagalo u vrtiće. Za nove vrtiće potreban je novac iz gradskog proračuna, tako da se negdje moralo prekinuti taj začarani krug.

“Najteža će biti ova jesen što se tiče upisa u vrtiće”, zaključio je gradonačelnik.
 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.