Photo: Buljubasic/HINA/POOL/PIXSELL

‘TO JE IDEJA IZ NDH’: ZASTUPNICA SDSS-A: Sramotan je plakat kojim se Srbe poziva da se izjasne kao Hrvat!

Autor: Dnevno.hr

Saborska zastupnica SDSS-a, Dragana Jeckov, obratila se javnosti povodom provokacija u vezi popisa stanovništva.

Naime, po Rijeci su osvanuli plakati putem kojih takozvana udruga pravoslavnih branitelja poziva Srbe da se izjasne kao Hrvati i pripadnici nepriznate ‘Hrvatske pravoslavne crkve’.

Saborska zastupnica Jeckov rekla je u petak da je plakat na kojemu se poziva Srbe da se izjasne kao Hrvati i pripadnici Hrvatske pravoslavne crkve sramotan.

Taj plakat ima samo jedan cilj, a to je zastrašivanje i pritisak na pripadnike srpske zajednice uoči popisa stanovništva, tvrdi.

“Tipičan pokušaj asimilacije”, dodala je Jeckov.

Podsjetila je kako ideja da svi Srbi budu Hrvati, makar i pravoslavni, nije originalna i nova jer je postojala za vrijeme NDH, kada je Hrvatska pravoslavna crkva jedino djelovala.  Zastupnica Jeckov će zatražiti da se utvrdi tko je platio plakat, s obzirom da se radi o nepostojećoj udruzi, na čijoj internetskoj stranici stoji da će takvih plakata diljem Hrvatske biti postavljeno čak 80.

“Sigurna sam da će ovakvo i slično plakatiranje biti i u drugim gradovima, posebno tamo gdje ima značajan broj Srba”, kaže Jeckov.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.