Foto: Photo/Salim Dawood/Guliver

‘TO JE BILO ČUDNO!’ U hotelu viđao uhićene Hrvate u Zambiji: ‘Ovdje sam od prosinca, djeca su bila bolesna’

Autor: Valneo Kosić

Odvjetnik Hrvata kazao je da je u tijeku posljednja faza i da se nada da će uskoro sve biti završeno te da će Hrvati izaći na slobodu, a reporterka RTL-a razgovarala je s muškarcem koji je boravio u istom hotelu kao i  danas pritvoreni Hrvati.

Osmero uhićenih Hrvata i dalje se nalazi u pritvoru u Zambiji iako im je dopušten izlazak uz jamčevinu. No, još nisu ispunjeni svi uvjeti za to.

Reporterka RTL-a Danas razgovarala je s muškarcem iz DR Kongo koji je boravio u istom hotelu kao i naši državljani.

“Ovdje sam od prosinca. Gost sam iz Demokratske Republike Kongo. Hrvati su bili normalni, dragi. Vrlo sretni i veseli. Osim toga, ne mislim da je išta drugo bilo čudno. Jedino što je bilo čudno što su djeca bila bolesna, a oni nisu primijetili da su bolesna”, ispričao je on.

Osmero Hrvata u Zambiji je uhićeno u prosincu te su i dalje u zatvoru. Svi su platili jamčevinu od tisuću dolara, pronašli po dvije osobe iz Zambije koje će za njih jamčiti, riješili privremene boravišne dozvole jer su im vize istekle. Na sudu je u petak bio odvjetnik koji im je dodijeljen po službenoj dužnosti, ali bez komentara. Hrvate brane i tri odvjetnika koje su sami odabrali.

“Danas sam i srela odvjetnika po službenoj dužnosti, Kelvina, koji brani naše Hrvate. Nije htio previše pričati pred kamerama. Kazao je samo da je u tijeku posljednja faza i da se nada da će uskoro sve biti završeno te da će Hrvati izaći na slobodu. Osim tog odvjetnika po službenoj dužnosti, Hrvate brani još jedan odvjetnički ured. U tom uredu je i još dvoje pripravnika koji pomažu u obrani”, rekla je reporterka RTL-a koja je javila iz Zambije.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.