Foto: Twitter/Gustavo Pedro

‘To će biti zapisano u povijest!’ Nakon 40 dana pronašli nestalu djecu: Ovako su preživjeli u džungli

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Četvero male djece pronađeno je živo nakon više od mjesec dana lutanja Amazonom gdje su preživjeli poput “djece džungle”, rekao je kolumbijski predsjednik Gustavo Petro.

Predsjednik je rekao da ih je spasilo njihovo snalaženje, zahvaljujući onome što su naučili od svojih domorodačkih obitelji. Pronađeni su 40 dana nakon pada aviona u kojem je poginula njihova majka.

Petro je rekao da su sva djeca bila zajedno kada su pronađena, dodajući da su pokazali primjer “preživljavanja koji će biti zapamćen u povijesti”.

“Oni su djeca džungle, a sada su djeca Kolumbije”, dodao je, a na Twitteru je objavio sliku koja prikazuje spasioce koji zbrinjavaju mališane na šumskoj čistini.




Njihova baka, María Fátima Valencia, rekla je da će ih “sve zagrliti” i “svima zahvaliti” čim se ponovno nađu u rodnom gradu Villavicencio.

“Ohrabrivat ću ih, gurat ću ih naprijed, trebaju mi ovdje”, rekla je.

Djecu, koja na fotografijama izgledaju oslabljeno, pregledavaju liječnici i bit će odvedena u grad San Jose del Guaviare. Očekuje se da će nastaviti liječenje u Bogoti, glavnom gradu, rekao je ministar obrane Ivan Velasquez koji je pohvalio kolumbijsku vojsku i domorodačke zajednice koje su im pomogle u traganju.




Predsjednik Petro je rekao da su djeca slaba, da trebaju hranu i da će im se procijeniti mentalno stanje.

Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.