Foto: Morh

TKO TO MORE PLATIT? Povjerenstvo jednoglasno osudilo Banožića, zloupotrijebio je ovlasti: Sreća da ima ministarsku plaću

Autor: Dnevno.hr

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku oko aktualnog ministra obrane, Marija Banožića zbog spornog dodjeljivanja stana u centru Zagrebu samom sebi.

Nataša Novaković je tijekom sjednice pročitala Banožićevo očitovanje u kojem je tvrdio nije ništa sam birao te kako je stan od 90 kvadrata u Gundulićevoj bio jedini raspoloživi stan, a dobio ga je zbog povremenog dolaska njegove supruge i djece iz Vinkovaca. Potom je Novaković rekla kako povremeni dolasci u Zagreb nisu kriteriji po kojima bi se trebao dodijeliti veći stan.

Prije glasovanja o odluci je li Banožić povrijedio članak 7. Zakona o sprječavanju sukobu interesa te zloupotrijebio položaj tijekom donošenja odluke o tri stana, od čega jedan za sebe, a drugi za dužnosnike, Novaković je predložila sankciju od 7000 kuna.

Potvrđena odluka

Nakon vijećanja, Povjerenstvo je potvrdilo jednoglasnu odluku:  “Povreda članka 7.c, korištenje stana od 33 kvadrata, stavljanje tri nekretnine na korištenje dužnosnicima i odluka da će biti njemu na korištenje biti stan od 92 kvadrata. Kazna 7.000 kuna”.

Povjerenstvo će se također pozabaviti predmetom članova uprave Hrvatskih šuma, Krunoslava Jakupčića i Ante Sabljića zbog zluporabe ovlasti kada je Jakupčić preko tvrtke angažirao odvjetnika za sudske nevolje u kojima se našao kao privatna osoba, a ne kao odgovorna osoba Hrvatskih šuma.

Svoj termin na dnevnom redu povjerenstva dobiti će i Alen Leverić, član uprave Hrvatskih cesta.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.