fbpx
Foto: Nera Simic / CROPIX

TKO SE MAČA LAĆA… Mostovac kao gospodin odgovorio Indexovom novinaru: ‘On je za mene zastranjelo ljudsko biće željno ljubavi i pažnje’

Autor: Dnevno.hr

Nakon što je Indexov novinar Gordan Duhaček zagrebačku oporbu optužio da želi “minirati” uvođenje novog sustava odvođenja smeća te ih nazvao “političkim smećem”, oglasio se Trpimir Goluža, zastupnik u Zagrebaškoj skupštini izabran na listi Mosta.

“Bilo bi jako ružno i civilizacijski potpuno neprihvatljivo novinaru s kojim se ne slažete napisati da je novinarsko smeće. Još bi bilo ružnije muškom homoseksualcu napisati da je pedersko smeće.

To bi vjerojatno bilo i sudski utuživo jer bi se moglo shvatiti kao govor mržnje. No kad vam novinar, samo zato što tvrdite notornu istinu da Grad Zagreb nije spreman za revolucionarni iskorak u načinu prikupljanja otpada i da bi bilo pametnije da se do daljnjeg odgodi Odluka o načinu prikupljanja komunalnog otpada, napiše da ste”političko smeće koje želi da Zagreb ostane zarobljen u bandićevskom smeću, u koje ste se sami savršeno uklopili.”, onda je to valjda kul.


Zastranjelo ljudsko biće

Onako urbano i napredno. Pogotovo kad se u istoj rečenici “oštroumno” spoje dva smeća. Ono komunalno “bandićevsko” svima poznato i ono Duhačekovo ljudsko “političko” samo njemu znano.

Političko smeće su valjda svi politički neistomišljenici koji primarne gradske probleme ne vide u duginim bojama i biciklističkoj infrastrukturi u centru grada i koji se usude javno problematizirati potpunu nepripremljenost Grada za novi model prikupljanja i zbrinjavanja otpada.

Ma koliko god se ne slagao s novinarom Duhačekom nikad ne bih napisao da je on novinarsko smeće, a pogotovo ne bih napisao da je pedersko ili novinarsko pedersko smeće. On je za mene i dalje simpatično zastranjelo ljudsko biće željno ljubavi i pažnje. Uostalom kao i svi mi drugi ljudi”, ističe Goluža.

Bandićeva ekipa i pogubljena desnica

Inače, Duhaček je u svom osvrtu na ovu temu napisao da se “ne bune se protiv novog sustava odvoza otpada oni koji bi njime bili socijalno ugroženi (ima li ih?), nego doista nevjerojatna neprincipijelna koalicija koju čini dio gradskog SDP-a, vjerna Bandićeva ekipa i u Zagrebu pogubljena desnica”.

“Unaprijed proglašavaju propast novog sustava te rade sve u svojoj moći da tu propast proizvedu. Izmišljaju probleme, ali ne nude nikakva rješenja. Nitko među zagrebačkom opozicijom nije predstavio svoj model gospodarenja otpadom, ali sve naokolo uvjeravaju da Tomaševićev ne valja. Političko smeće želi da Zagreb ostane zarobljen u bandićevskom smeću, u koje su se sami savršeno uklopili”, mišljenja je Indexov novinar.

 
 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.