Foto: Patrik Macek/PIXSELL

TKO JE SVEĆENIK KOJI JE URLAO NA BEROŠA? Ovaj Isusovac obožava rolanje: ‘Naučio sam preskakati travnjak’

Autor: L.B.

Od ponedjeljka su u zdravstvu obavezne Covid potvrde. No, ta odluka nije mogla proći bez prosvjeda, pa su se pred KBC-om Rebro u Zagrebu jutros okupili prosvjednici, među kojima je bilo i medicinskih djelatnika koji se ne žele cijepiti, a stigao je i jedan svećenik, pater Zdravko Knežević.

Naime, on je rekao da dolazi na prosvjed u svoje ime, a zajedno s prosvjednicima otjerao je ministra Vilija Beroša, koji je pred bolnicom namjeravao dati izjavu. Prosvjednici, među kojima su većina bili građani, a manji dio zaposlenici KBC-a, Berošu nisu dali govoriti skandirajući “dolje sramotne odluke”, “izdaja” i “ostavka” pa je ministar izjavu za medije morao dati u Ravnateljstvu bolnice.

“Vješala, izdaja, judine škude”, vikao je pater Zdravko Knežević ispred KBC-a Zagreb.

‘Vješala, izdajnici, Hitlerovi suradnici završili su na vješalima’

Iako je rekao da dolazi u svoje ime, pater Knežević bio je u svećeničkoj odori.

“Vješala, vješala”, vikao je.

“Hitlerovi suradnici završili su na vješalima. Izdaja, izdaja! Judine škude”, nastavio je svećenik, dodavši i da je pandemija lažna.

Zadržao se u kratkom razgovoru s ministrom Berošem.




“Sve vi dobro znate”, rekao je Berošu.

Pater na rolama

Pater Knežević dao je intervju prije tri godine za 24 sata, kada je živio u Osijeku, nakon čega se preselio u Zagreb, a u kojem je rekao:

“Otkako sam došao u Osijek 2010. godine, rolam njegovim ulicama. Prošao sam gotovo cijeli grad, nema kvarta u koji nisam zavirio. Poznajem gradske ulice upravo zahvaljujući rolama. Nosim role sa sobom kad god idem nekamo na nekoliko dana. Zagreb, Đakovo, Varaždin…, sve sam te gradove obišao rolajući. Zato što sam puno na njima, naučio sam se kretati po svakakvom terenu, preskakati travnjak, prelaziti preko grbavog terena, klizati po kiši…. Svakako je zanimljivo!”, rekao je tada pater Knežević, poglavar zajednice isusovaca u Rezidenciji Družbe Isusove u Osijeku.




U međuvremenu postao je tajnik u Provincijalatu Hrvatske pokrajine Družbe Isusove u Zagrebu i voditelj duhovnih vježbi, a sudjelovao je i na Festivalu slobode.

Neki od prosvjednika pred KBC-om su upali i u samu bolnicu, pa je pozvana policija. Među prosvjednicima je bilo ljudi koji su prosvjedovali i u Zagorju i podržavali roditelje koji danima nisu puštali sina na nastavu s maskom.

Upite o pateru Kneževiću poslali smo zagrebačkoj Nadbiskupiji i Rezidenciji Družbe Isusove, čije ćemo odgovore objaviti čim ih dobijemo.

 

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.