Photo: Robert Anic/PIXSELL

TKO JE KRIV ZA INCIDENT NA JELAČIĆU I SPORU OBNOVU? Bandićeva zamjenica: ‘Zar se mora dogoditi ljudska žrtva da bismo shvatili da je situacija krajnje ozbiljna?’

Autor: N.K

Dugogodišnja Bandićeva zamjenica i aktualna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević gostovala je na RTL televiziji gdje je govorila o obnovi Zagreba koja se ne pomiče s mrtve točke i današnjem incidentu na Jelačiću gdje je na muškarca pala konstrukcija sa zgrade.

Vukičević smatra kako smo svi odgovorni za današnji incident, pritom je priznala kako obnova ne ide dobro.

“Obnova ne ide željenim tempom i ovim putem bih apelirala na sve odgovorne, i na Ministarstvo graditeljstva i Fond za obnovu, na sve javne službe, da pomognu sugrađanima da prikupe dokumentaciju i da se po dolasku rješenja u Fond što žurnije krene u obnovu. Što žurnije se na ulicama moraju vidjeti skele i dizalice, obnova mora krenuti. Zar se mora dogoditi ljudska žrtva da bismo shvatili da je situacija krajnje ozbiljna?” rekla je.

“Odgovornost je na Fondu za obnovu”

Što se tiče konkretnog incidenta na Trgu bana Jelačića, Vukičević prvenstveno krivi Fond za obnovu te napominje kako se takvi incidenti mogu dogoditi svakodnevno.

“Što se tiče ove konkretne kuće, stanari su poduzeli sve što su mogli. Izvođači su uvedeni u radove, ali se njima, nažalost, dogodilo ovo što smo danas vidjeli”, rekla je i dodala da je odgovornost prvenstveno na Fondu za obnovu.

Smatra kako je Grad dobro obavio svoj dio posla

“Nama kao Gradu Zagrebu ostalo je još nešto škola koje obnavljamo ovih dana, ali sve javne funkcije su u službi građana i tu nemamo nikakvih problema. Fond je osnovan da bi se pobrinuo o stambenom fondu naših sugrađana. Ako postoji bilo kakav ljudski ili logistički kapacitet, mi kao Grad Zagreb možemo se staviti na službu Fonda i Ministarstva graditeljstva kako bismo pomogli našim sugrađanima”, rekla je.

Rekla je da ne želi upirati prstom u krivca i dodala je da je Grad sastavio mobilne timove kako bi pomogli građanima da prikupe dokumentaciju. Dodala je i da su pomogli i komunalni redari i vatrogasci.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.