Foto: Dnevno/Pixell

TKO JE BERNARDA JUG KOJA POTIČE PROSVJEDE? Učiteljica engleskog jezika u osnovnoj školi, protivnica nošenja maski…

Autor: N.K

Učiteljica engleskog jezika u osnovnim školama Bernarda Jug, koja na Facebooku vodi stranicu ‘Hrvatska učiteljica bez cenzure’ jedna je od predvodnica pokreta protiv maski u školama i jedna je od osoba koja najviše potiče na prosvjede pred školom u Krapinskim Toplicama. Poznata je po protivljenju zaštitnim maskama.

Bernarda Jug predstavlja se kao učiteljica, premda trenutno nije moguće utvrditi radi li trenutno u nekoj školi ili ne.

Jug je otprije poznata hrvatskoj javnosti nakon što je žestoko protestirala protiv reforme školstva nazvane “Škola za život”. Jug je smatrala kako je riječ o agresiji kakvu do sada nismo imali te da učitelji i ravnatelji trpe strah kakav nisu trpjeli niti u komunizmu. Pozivala je i na potpisivanje peticije protiv reforme.

Na društvenim mrežama ima nekoliko profila. Razlog moguće leži upravo u brojnim blokadama zbog širenja dezinformacija.

Osim toga, Jug je poznata i po tome što se angažirala oko dostave namirnica i ostalih potrepština nakon što su potresi razorili okolicu Gline, Petrinje i Siska. Danas pruža podršku Kristijanu Gaćini koji ne želi da mu sin nosi masku u školi.

Svakodnevno piše o ocu i sinu te dijeli njihove slike. Nakon što je Gaćina danas dobio prijavu, a ravnatelj dao izjavu za medije, Jug se ponovno oglasila na Facebooku. Osim toga, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Zaboku, koji je zadužen za obitelj dječaka koji već desetak dana ne pohađa nastavu u Krapinskim Toplicama jer ne nosi masku, prijavila je Bernardu Jug policiji.

Jug općenito vjeruje kako su mjere dio “zlog sistema”, a Hrvatska prosvjeta izvršitelj “kemijsko-psihološkog terora nad vlastitim narodom”. Iako prosvjetari i sami moraju poštivati mjere, Jug upravo njih krivi za nastalu situaciju tvrdeći kako su nas oni “vratili u gore vrijeme od komunizma”.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.